Fabet kladionica
FOTO: Zagreb Winter Cup (Facebook)

Nikolina Severinski: “Pravim pristupom pokazat ćemo što znamo i možemo!”

Ekipa Alumnus Sesvete na domaćem terenu pobijedila je Mirlović Zagoru rezultatom 6:1. U idućem susretu dočekat će MC Plus te u Jelkovcu pokušati doći do novih bodova. Kako se “Studentice” pripremaju za tu utakmicu te što možemo očekivati od nje, otkrila nam je vratarka Nikolina Severinski.

U posljednjem kolu upisali ste nova tri boda. Možete li nam prokomentirati utakmicu s Mirlović Zagorom?

Ekipu Mirlović Zagore čine individualno kvalitetne igračice koje su nam u početku utakmice stvarale određene probleme, a tome je pridonio i naš slabiji ulazak u utakmicu. No nakon početne nervoze i tromosti u igri, te radi značajno duže klupe i mogućnosti rotacije igračica za razliku od protivničke ekipe, uspjeli smo prelomiti utakmicu i okrenuti ju na naš mlin. Nametnuli smo našu igru, stvarali i koristili šanse i tako upisali nova 3 boda što je i bio naš cilj prošloga vikenda.

Dva kola prije kraja prvenstva nalazite se na trećem mjestu. Jeste li zadovoljni trenutnim stanjem na tablici?

Kao i svake godine do sada, Alumnus uvijek teži najvišem cilju. Nažalost, sezona u ženskom futsalu traje jednostavno prekratko te taman u trenutku kad uđete u određeni ritam, dogodi se da do kraja ima svega nekoliko kola. Nakon lošijeg starta i određenih problema uslijed COVID-a, trenutno smo primorani zadovoljiti se trećim mjestom koje tek trebamo potvrditi i osigurati u posljednja dva kola. Ove sezone ponovo se dogodila situacija da se liga igra bez doigravanja za prvaka, famoznog play-offa, i na taj smo način ostali zakinuti za mogućnost borbe za naslov u samoj završnici. Možemo se samo nadati da će se već sljedeće sezone produljiti trajanje lige te da će se osvajačice naslova prvakinja doznati u play-offu.

FOTO: Zagreb Winter Cup (Facebook)

Prije par mjeseci, u svom rodnom gradu Karlovcu, upisali ste prvi nastup za reprezentaciju. Kakav je osjećaj nositi “sveti dres” te što je to za Vas značilo?

Mislim da je san svakog ozbiljnijeg sportaša predstavljati svoju naciju u reprezentativnom dresu i lagala bih kad bih rekla da o tome nisam maštala kad sam se još u osnovnoj školi počela baviti sportom, tada rukometom. Gotovo 20 godina kasnije, taj se san ispunio upravo u mome rodnom gradu gdje su me s tribina imali priliku bodriti moja obitelj i prijatelji. Teško je riječima opisati osjećaje sreće i ponosa koje sam tamo doživjela. Zahvalna sam na svakoj pruženoj prilici, novom iskustvu i neizmjerno sretna što sam postala dijelom tog kolektiva.

Dugi niz godina branite za Alumnus iako ste imali ponuda iz drugih klubova. Koja je prednost ekipe koja Vas ne odvaja od kluba od futsal početaka pa sve do danas?

Da, u Alumnusu sam od samog osnutka ženske ekipe, od prvih neslužbenih natjecanja i prve službene ligaške utakmice 2015. godine. Ovu ekipu smatram svojom drugom obitelji s kojom sam prošla mnoge uspone i padove, proživjela neke od najljepših, ali i manje lijepih trenutaka, rasla kao igrač i kao osoba. Tu sam doslovno naučila što je futsal (najljepša stvar na svijetu), a najveća prednost radi koje sam i nakon gotovo 9 godina na okupu s manje-više istom ekipom jest što svakim treningom i svakom utakmicom imam priliku naučiti nešto novo, mogućnost konstantno raditi, razvijati se i napredovati. Stručan, ozbiljan i posvećen pristup radu u kombinaciji sa skupinom fanatičnih djevojaka koje su spremne provoditi kasne večernje sate i vikende u dvorani i istovremeno su složna i kohezivna ekipa, neprocjenjiv su i neizostavan dio mog života.

Na domaćem terenu dočekujete MC Plus. Možete li nam najaviti utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

Svaka je utakmica Alumnusa i MC Plusa svojevrsni derbi pa tako ni u nedjelju ne treba očekivati ništa manje. Smatram da smo taktički zrela ekipa koja pravim pristupom na terenu može pokazati što zna i može. MC Plus je još uvijek u igri za naslov, a za nas je ovo uzvrat nakon poraza u gostima pa mislim da motiva ni s jedne ni s druge strane neće nedostajati.

Opis fotografije nije dostupan.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …