Nikolina Severinski: “Vjerujem u naš timski rad!”

U odlučujućem posljednjem kolu jednokružnog sustava Alumnus se vratio iz Šibenika s tri boda. Pobjedom nad Mirlović Zagorom rezultatom 0:3 „Studentice“ su se plasirale u doigravanje za prvaka. U prvoj polufinalnoj utakmici u Sesvetama će ugostiti prvoplasirani Osijek, a susret nam je najavila vratarka Nikolina Severinski.

U odlučujućoj utakmici za prolazak u play-off pobijedile ste Mirlović Zagoru u Šibeniku rezultatom 0:3. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Znale smo da nas u Šibeniku čeka direktna borba za četvrtu poziciju na tablici koja vodi u doigravanje za prvakinje države te smo stoga i bile spremne na jak otpor protivnica iz Mirlović Zagore. Tijekom cijele sezone vrijedno treniramo i radimo, dižemo našu formu i igru iz dana u dan što se na kraju pokazalo u toj utakmici za koju smatram da je naš najbolji susret sezone, barem dosad. Ušle smo čvrsto i odlučno od početka, nametnule svoju igru te smo uspjele održati visok ritam gotovo svih 40 minuta i zasluženo uzele 3 boda te ostvarile plasman u play-off.

Nastupate za Alumnus osam godina. Što biste izdvojili kao prednost Alumnusa u odnosu na ostale momčadi?

Trener Jakov Ungarov preuzeo je u ožujku 2013. godine žensku futsal reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu iz koje se razvila i okosnica ženskog kolektiva MNK Alumnusa. Već tada na prvim treninzima počele smo shvaćati njegov princip rada i kako ekipa treba funkcionirati, a to su svakako dobro poznati red, rad i disciplina. Jedno od obilježja naše ekipe su i neosporno zajedništvo i kohezija, i to na terenu, ali i van terena, koje smo vrlo brzo razvile i održale tijekom svih ovih godina. Iza nas je mnoštvo odrađenih treninga, puno prenesenog odnosno usvojenog futsal znanja i sustav koji i dalje razvijamo i nadograđujemo te u koji zajedno s našim trenerom vjerujemo. Smatram da je upravo taj sustav koji je izrastao kao plod uloženog vremena, rada i odricanja i koji smo postigli kao kohezivna ekipa, da je to ono što nas razlikuje od ostalih u ligi i u čemu vidim priliku da bude naš faktor prednosti.

FOTO: ŽMNK Mirlović Zagora (Facebook)

U play-off su se plasirali Osijek, MC Plus, Dinamo i Alumnus. Koji je cilj “Studentica” u borbi za naslov prvaka?

Smatram da su vrh tablice zauzele četiri ekipe koje su u ovoj sezoni pokazale najkvalitetnije izvedbe na terenu te time zasluženo nastavljaju borbu za prvaka. Ulaskom u play-off ostvarile smo prvotni cilj sezone, no time se ne namjeravamo zadovoljiti. Kad jednom postanete dio ekipe koja živi ono što trenira i radi, svakodnevno se odriče i koja vjeruje u to, nema puno matematike. Istina je da naši koraci i načini dolaska do cilja nisu uvijek isti, ali stvar je u konačnici vrlo jednostavna. Bez obzira tko bio na suprotnoj strani terena, naš je cilj uvijek pobjeda i cilj je naslov prvakinja.

U klubu Vam golmanske treninge održava iskusni futsal vratar Modrušan. Što biste istaknuli kao glavni savjet koji Vam je dao te kako ste zadovoljni treninzima?

Neizmjerno sam sretna i zahvalna što ove sezone imam priliku konstantno raditi s iskusnim stručnjakom i golmanskim fanatikom kakav je upravo Mario Modrušan. Dodatni plus su i ostali golmani iz muške ekipe koji dižu zajedničke treninge na još višu i kvalitetniju razinu izvedbe i svakodnevno stavljaju Andreu Telišman i mene pred nove i veće izazove i prepreke koje svladavamo. Trener Modri udijelio mi je već dosad, kako i sam kaže, savjeta za tri života. Radili smo i dizali na viši nivo razne tehničke i taktičke aspekte golmanske igre, a sporadično smo vjerojatno najviše ojačali i golmanima nasušno važan mentalni aspekt. Mislim da je najvažniji od svih bio upravo jedan od prvih savjeta, taj da je bitan tajming, odnosno znati kada reagirati brzo i napamet, a kada biti strpljiv i koncentrirano sačekati, a ne se stalno zaletati kao muha bez glave. Naučio me prije svega više razmišljati, a ne samo djelovati instinktivno.

Prvu polufinalnu utakmicu odigrat ćete u Sesvetama protiv Osijeka. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

Ušli smo u najbitniju fazu natjecanja gdje će sigurno sve ekipe dati svoj maksimum. Od polufinalne utakmice protiv Osijeka ne treba očekivati ništa manje, očekujem da će se ići “na glavu“ s obje strane, očekujem napetu i zanimljivu utakmicu koja će se igrati do posljednje sekunde i u kojoj će nijanse biti presudne. Vjerujem u svoju ekipu, u naš timski rad i znam da ćemo dati sve od sebe i pokazati najbolje. Idemo uživati u futsalu!

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Josip Juretić: “Napravit ćemo sve da budemo u najboljem izdanju i pobijedimo.”

AFC Universitas je u prvoj utakmici četvrtfinalne serije upisao poraz protiv Futsal Dinama na gostujućem …

Zvonimir Šućur: “Idemo u Pulu odigrati dobru utakmicu”

Igrači Šibenika 1983 na najbolji mogući način otvorili su kvalifikacije za ulazak u 1.HMNL slavljem …