Fabet kladionica

Nives Grizelj: “Pustit ćemo da vrijeme, rad i trud odrade svoje!”

U sezoni 2020./2021. MNK Olmissum osvojio je 1.HMNL i Kup Hrvatske. Svoj uspješan rad nastavili su s još jednom pozitivnom futsal pričom – osnivanjem ženske futsal momčadi. Osnovan je ŽMNK Olmissum te su djevojke prije desetak dana odradile svoj prvi trening na Ribnjaku. Jednu od bitnijih uloga za osnivanje momčadi imala je Nives Grizelj s kojom smo porazgovarali o ciljevima kluba i napretku ženskog futsala u Hrvatskoj.

Možete li nam reći kako je nastala ideja za osnivanjem ŽMNK Olmissum?

Početna ideja pokretanja ŽMNK Olmissum krenula je od predsjednika Mije Milavića još u prvim danima osnivanja Olmissuma. Uz uspješnu mušku momčad cilj je bio s vremenom razviti omladinsku školu futsala, lokalnu malonogometnu ligu te u pravo vrijeme žensku malonogometnu ekipu.
Lokalne cure su duže vrijeme znale da postoji ta ideja te su preko mene stupile u kontakt s Klubom. U trenutku kad sam prepoznala da se tu ne radi samo o prolaznom hiru već o interesu većeg broja djevojaka, u komunikaciji sa svojom prijateljicom Ivanom Pocrnjić, koja je sadašnji član ŽMNK Olmissum, sastavljen je plan razvoja. S tim prijedlogom obratile smo se direktoru Juraju Grizelju koji nam je omogućio realizaciju ideje. Odmah nam je u pomoć uskočio trener Ivan Rodić koji se bezuvjetno stavio na raspolaganje.

 

FOTO: ŽMNK Olmissum (Facebook)

 

Jeste li zadovoljni odazivom djevojaka na početne treninge?

S tim smo i više nego zadovoljni. Na prvi trening odazvalo se deset cura iako je bio najavljen samo u usmenom obliku. Nakon aktiviranja društvenih mreža, već na sljedećem treningu imali smo šesnaest cura.

Koji su ciljevi kluba u budućnosti? Planirate li se natjecati u 1.HMNLŽ?

Ne želimo biti velikih apetita dok je projekt još u samom razvoju. Kod kluba i djevojaka postoji velika energija. Cilj je održati tu istu energiju i pustiti da vrijeme, rad i trud odrade svoje. Jednog dana 1.HMNLŽ, zašto ne.

 

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stajati i u zatvorenom
FOTO: ŽMNK Olmissum (Facebook)

 

Jeste li pratili dosadašnja izdanja 1. HMNLŽ? Kakva Vam se čini konkurencija koja bi vas mogla dočekati na terenu?

Sve cure upoznate su s kvalitetom i mogućom konkurencijom te su svjesne da moraju još napredovati kao tim da bi jednog dana mogle odmjeriti snage u 1. HMNLŽ.

Što smatrate ključnim stavkama za napredak ženskog futsala u Hrvatskoj?

Promocija ženskog futsala kroz omladinski pogon jako je bitna. Uz to treba učiniti sve da bi se cure oslobodile i upustile u treninge, kako bi se stvorila što veća baza malonogometašica.

 

FOTO: ŽMNK Olmissum (Facebook)

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Bruno Jakovljević napustio Vrgorac i pristupio Futsal Gorici!

Bruno Jakovljević više nije igrač Vrgorca! Objavio je to vrgorački prvoligaš na svojim službenim stranicama, …

Jefferson Breno Ferreira Alves – novi Brazilac u Makarskoj!

Novo Vrijeme je danas predstavilo novo pojačanje za sezonu koja je pred nama. Brazilac Jefferson …