19.1 C
New York
spot_img
spot_img

Novo Vrijeme objavilo odlazak četvorice klupskih legendi

Objavljeno:

Nakon što smo objavili povratak Ivana Božovića na klupu Novog Vremena, polako se počinje slagati i kadrovska križaljka makarskog prvoligaša za sljedeću sezonu. Još ranije objavili smo kako Marin Musinov napušta Novo Vrijeme i odlazi u Split, a danas je klub na svojim službenim stranicama objavio i nove odlaske. Uz već spomenutog Musinova, u sljedećoj sezoni boje Novog Vremena neće braniti Jakša Herceg, Vedran Kazazić i Mate Vuković. Poker klupskih legendi koji su s Novim Vremenom osvajali naslove tako više nećemo gledati u dresu makarskog prvoligaša, kojem slijedi rekonstrukcija momčadi i smjena generacija.

U nastavku Vam prenosimo objavu s klupskih stranica u kolumni “Pogled ispod brkova”.

 

JALE, MATA, MUSI i VEKI – HVALA!!!
Novo Vrijeme stiglo je do 540 službenih utakmica što prvenstvenih, kup, superkup i europskih. Ova četiri momka odigrali su ukupno 1150 utakmica za Novo Vrijeme. Osvojili su sve što se osvojiti moglo. Tri puta prvaci Hrvatske, dva osvojena superkupa i jedan kup. Tri momka iz Makarske i jedan iz Splita, sličnih godina, ista ljubav, strast.
Jakša Herceg je najstariji (15.02.1989.), debitirao je davno kao makarski srednjoškolac u našim drugoligaškim danima na splitskim Gripama, protiv Adriacinka, 22.12.2007. godine. Vratarski talent i želja za studiranjem odvela ga je u Zagreb i NK Zagreb. Devet godina prvoligaškog nogometa u Veslačkoj i u Kranjčevićevoj nisu baš rezultirala ozbiljnijim prvoligaškim minutama. Povratak u Makarsku i poziv u NV i u Apfel. Od listopada 2017.g. standardna pratnja svom prijatelju Filipu Baškoviću. Uvijek podrška, a kad treba, vrhunska zamjena. Ostaje zauvijek zamrznuta slika, obranjenih penala u “dvojci”, u majstorici polufinala i plasman u “ono finale”. Dalje je sve bilo… 220 službenih zapisnika, malo godine, malo obitelj i Jale je donio odluku o povlačenju sa parketa.
Mate Vuković (15.02.1991.), nogometaš, koji se kao klinac “zalipio” za ćaću, za Dadu, za mali balun, za Novo Vrijeme. Debitirao je 31.10.2007. godine u kup utakmici na splitskim Gripama protiv Torcide Hansa flex. Skupljao utakmice u nekim dolascima doma (nogometni put ga vodio iz Zmaja u Zadar, pa zagrebački HAŠK i nakon bolesti, natrag u Zmaja). Ni njemu ni generaciji (kao ni mnogim drugima), nije bio “suđen“ Zmaj i iz paralelnog igranja futsala i nogometa (Jadran Tučepi), dogodio se i naš ulazak u 1. HMNL i zaluđenost cijele njegove generacije kroz turnire i Novo Vrijeme – za futsalom. Često osporavan jer je “mali Boćin”, skupio je rekordnih 365 zapisnika za NV. Kao kapetan podizao je pobjedničke pokale, a sudbina se poigrala da nastrada u “svebiokovskom derbiju” (2. kolo u Makarskoj), kada doživljava težu povredu, pa operaciju, dug oporavak i ciao. Kapetane, došlo je vrime… Vedran Kazazić, najmlađi u ovom kvartetu (19.12.1992.), a najbolji strijelac u klupskoj povijesti. Odigrao je 328 utakmica i postigao 185 golova. Najpopularniji makarski igrač futsala, postizao golove kao na tekućoj traci. Nekadašnji “makarski dijamant”, kako su mu tepali treneri, posljednji je došao u NV od generacije. Nije mogao odoliti čarima ove brze, atraktivne igre. Debitirao u kup utakmici 17.12.2009.g. u Vrgorcu. Strijelac redovito u svim važnijim utakmicama, igrač za trofejne utakmice, ali… Kako je vrijeme odmicalo, tako je i naš Veki padao u statistici i u rubrikama postignutih golova.
“Tek nakon nekog vremena biti će nam svima jasnije, šta smo mi iz jedne male Makarske napravili. Šest finala, pet u nizu i treća titula” – Vekijeva je izjava nakon onog trilera sa Puležanima u finalu kasnog svibnja 2022. Polako su došle i godine i obitelj i posao… česte povrede su uzele svoj danak. Veki, legendo, brojka od 200 golova ostaje.
Marin Musinov (24.11.1991.) došao iz posrnulih Mejaša i debitirao 24.02.2015. godine u kup utakmici protiv Uspinjače u Zagrebu. Uz pauzu jedne sezone, kada igra za splitski Tommy, popularni Musi proveo je 9 godina igrajući za naše boje. Skupio je 240 nastupa i postigao 62 zgoditka, od kojih će ostati zauvijek u sjećanju svih prijatelja našeg kluba, onaj volej za trofej, volej velikom Luketinu za prvu titulu. Tisuće prijeđenih kilometara na relaciji Split-Makarska-Split, tisuće prijeđenih kilometara diljem Lijepe naše (Musi je gotovo uvijek bio “za volanom”). Umorio se i neumorni Musinov Marin. Makarski Marin Musinov.
Polako ide smjena generacija u Novom Vremenu, istina, nešto ranije od planiranog, ali…… Mate i Jakša ostaju u klubu, gdje će od jeseni raditi kao treneri, a nadamo se uskoro i našem Vekiju u adekvatnoj ulozi.
Momci, zaista, veliko HVALA na stvaranju povijesti ovog kluba. Jedna listopadska subota biti će rezervirana za vašu utakmicu.
Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave