Fabet kladionica

Petra Barbir: “Vjerovat ćemo u medalju sve dok imamo šanse za to!”

Ekipa Super Chicks gostovala je u Karlovcu gdje je uvjerljivo slavila nad Radnikom rezultatom 1:6. Iduće kolo na domaćem terenu dočekuju Dinamo Zagreb koji je trenutno drugoplasirani na tablici s utakmicom zaostatka. Kako se pripremaju za tu utakmicu te što možemo očekivati od susreta u Zadarskim Otocima, otkrila nam je kapetanica Petra Barbir.

S gostovanja u Karlovcu kući ste se vratili s nova tri boda. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Znali smo da nas čeka zahtjevna utakmica te se to pokazalo vodstvom domaćina. Međutim, uspjeli smo preokrenuti utakmicu u našu korist i kad smo naše greške sveli na minimum, zabili smo 6 golova i odnijeli nova tri boda u Zadar.

Trenutno se nalazite na četvrtom mjestu. Jeste li zadovoljni stanjem na tablici?

Da mi je ovo pitanje postavljeno prije prvenstva, sigurno bi odgovor bio potvrdan, ovako možemo žaliti za nekim bodovima. Sve dok imamo šanse za medalju, vjerovat ćemo u to.

Koja je glavna karakteristika vaše ekipe?

Vedrina krasi našu ekipu, a upravo dobra atmosfera donosi i bolje razumijevanje na terenu i samim time i bolje rezultate.

FOTO: Futsal Super Chicks (Facebook)

Nastupate za hrvatsku žensku futsal reprezentaciju. Kakav je osjećaj predstavljati svoju zemlju te biti dio nje?

Velika je čast biti dio reprezentacije i predstavljati svoju zemlju, ali uz to dolazi i odgovornost. Imam sreću što su me cure odlično prihvatile i time mi omogućile da imam jedan motiv više za daljnji rad.

Jeste li pratili Europsko prvenstvo u futsalu? Imate li nekog futsal uzora?

Jesam, onoliko koliko su mi obaveze to dopustile. Od svakog igrača pokušavam nešto naučiti, i ono što bih pokušala na terenu i ono što ne bih smjela raditi.

Na domaćem terenu dočekujete Dinamo Zagreb koji se nalazi na vrhu tablice. Možete li nam najaviti utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

Dinamo je favorit za osvajanje prvenstva i ima velik broj kvalitetnih igračica što pokazuje i trenutni poredak ekipa. Naravno, to trebaju pokazati u 40 minuta, a mi ćemo sigurno pokušati poremetiti njihove planove, a time nastaviti našu nadu u ovogodišnju medalju.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …