Fabet kladionica

Petra Lerotić: “Vjerujem da ćemo na parketu pokazati kvalitetu koju posjedujemo!”

U posljednjem kolu 1. HMNLŽ MC Plus Agram uvjerljivo je slavio nad Radnikom rezultatom 18:1. Do kraja prvenstva očekuju ih susreti s Dinamom i Alumnusom, a kakva je atmosfera u ekipi te mogu li do naslova, otkrila nam je vratarka Petra Lerotić.

U posljednjem kolu uvjerljivo ste pobijedile Radnik. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Gledajući prethodnu statistiku, bila je to očekivano rezultatski posve jednosmjerna utakmica u kojoj smo vrlo rano kapitalizirali svoje šanse. Zahvaljujući stvorenoj zaista vrlo komfornoj prednosti, imali smo tijekom utakmice prostora za testiranje ponekih novih zamisli i kombinacija na parketu. 

Ostala su vam dva ključna kola prvenstva koja će odlučiti o novom prvaku 1. HMNLŽ. Kako se pripremate za te utakmice?

Kao i do sada, pristupamo svakom kolu odnosno protivniku sa punom pažnjom i fokusom na upravo tu utakmicu. Trudimo se učiti iz naših prethodnih izvedbi i svakim danom podizati razinu naše igre. 

Opis fotografije nije dostupan.

Iako se sezona bliži kraju, većinu djevojaka očekuju pripreme za sveučilišno državno i europsko natjecanje u futsalu. Jeste li zadovoljni ulaganjem sveučilišta za razvitak ženskog futsala?

 Sveučilište u Zagrebu dalo je velik obol razvoju ženskog futsala u Hrvatskoj zasigurno, međutim priča je to o kojoj bi se moglo satima pisati i pričati, dio tog razvojnog puta i uloge sveučilišta može svatko pronaći čitajući “Joker”, knjigu autorice Tihane Nemčić koja daje jednu povijesnu retrospektivu  ženskog futsala u Hrvatskoj iz pozicije dugogodišnje kapetanice sveučilišne, ali i reprezentativne kapetanice  ženske futsal reprezentacije.
Poznavajući prošlost i gledajući sadašnjost, evidentno je da  se rukovodioci futsal natjecanja na zagrebačkom sveučilištu iz godine u godinu trude poboljšavati i nadopuniti koncepte natjecanja, neprestano podizati kvalitetu istog, počevši od broja angažiranih službenih osoba, iskusnih sudaca, ozbiljnosti  pristupa samoj provedbi natjecanja. Svi ti naizgled osnovni uvjeti odigravanja nekog natjecanja i njihova kvaliteta, uvelike čine razliku i  u pristupu samih individualaca i njihovih ekipa.
Poštivajući sve prethodno navedeno, treba istaknuti da je  zagrebačko sveučilište prije svega, sada već davnim postavljanjem nadrealno motiviranog, predanog fustal eksperta  na funkciju trenera/izbornika ženske futsal selekcije zagrebačkog sveučilišta, u liku  Jakova Ungarova, svoju najbolju početnu investiciju u ženski futsal napravilo.
Uz osiguravanje kvalitetnog trenerskog  kadra te jednako bitnih, uvjeta za sustavan rad (svi znamo koliko je teško osigurati adekvatan broj termina u dvoranama za treninge) na kojima počiva filozofija dugoročnog razvoja i uspjeha u sportu, sigurna sam da će Sveučilište, barem što se Zagreba tiče, nastaviti graditi jednu lijepu sportsku priču i biti adekvatan oslonac i generator razvoja sveučilišnog sporta, pa tako i ženskog futsala. 

Godinama se nalazite pri samom vrhu prvenstvene ljestvice. U čemu vidite glavnu prednost vaše ekipe koja vas konstantno drži među prva tri mjesta?

 Glavna prednost naše ekipe je sposobnost naše Uprave, odnosno predsjednika Daniela Jandrečića, da tijekom svih ovih godina privuče izrazito kvalitetne pojedinke u klub koje zajedničkim treniranjem i osobnom motivacijom godinama drže poziciju u samom  vrhu tablice i slove uvijek kao jedan od izglednih  pretendenata na pobjednički pehar neovisno o fluktuaciji ljudi koja događala tokom godina. 

Gostujete u Jelkovcu gdje će vas dočekati ekipa Alumnus Sesvete. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

U nedjelju nas očekuje dobro poznat derbi, susreti ovih dvaju ekipa uvijek su nosili zanimljive, čvrste i dinamične susrete u kojima je publika uvijek posebno uživala. Vjerujem i nadam se da ćemo na parketu pokazati kvalitetu koju posjedujemo te upisati nova 3 boda kojima nastavljamo lov na pobjednički pehar. 

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …