18.6 C
New York
spot_img
spot_img

Reakcije naših reprezentativaca na ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva

Objavljeno:

Jučer je održan ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje će se od 14. rujna do 7. listopada održati u Uzbekistanu. Naša reprezentacija se nalazi u skupini B gdje će nastupiti već prvog dana Svjetskog prvenstva (14. rujna) protiv Tajlanda. Tri dana kasnije “mini vatreni” će igrati protiv Brazila, jednog od favorita za naslov svjetskog prvaka, a natjecanje po skupinama Hrvatska će okončati 20. rujna protiv Kube. U nastavku Vam donosimo reakcije naših reprezentativaca.

Dario Marinović: Zadovoljan sam sa skupinom. Moram priznati kako nisam upoznat s realnim stanjem reprezentacija. Zato mi je teško govoriti, ali s obzirom da je očekivati kako će sve biti idealno, zadovoljan sam sa skupinom zato što je igrati s Brazilom doživljaj za cijelu karijeru, jedan spektakl u kojem možemo uživati. Naravno, nećemo ići s “bijelom zastavom”. Znamo svoju kvalitetu i da možemo iznenaditi svakoga tako da se stvarno veselim toj utakmici. Što se tiče Tajlanda, iskreno sam ih priželjkivao iz druge jakosne skupine, mada ne znam njihovu kvalitetu, ali mislim da je nama lakše igrati s, ajmo reći, fizički slabijim ekipama. Pod slabijim mislim na slabiji rast jer mi svojom fizikom, svojim tijelima možemo njima raditi dosta problema. Oni su mi bili prije Francuske i Ukrajine možda uz Paragvaj i bile želje tako da sam zadovoljan s time. Na kraju, Kuba, ne mogu suditi jer nisam upoznat s njima, ali mislim da sve osim pobjede protiv Kube bi neuspjeh. U globalu mislim da je skupina dobra i da trebamo težiti prolazu. Svakako se nadam prolazu i siguran sam da će to ostvariti. Prolaskom na prvenstvo skinuli smo taj jedan teret i sad se želimo pokazati u najboljem svjetlu.

Franco Jelovčić: Ja sam nekako priželjkivao Brazil s obzirom da smo napokon ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo i igrati protiv Brazila koji je velesila i najnogometnija zemlja na svijetu i što se tiče futsala. Imam tu i suigrača Roncaglia. Nekako smo stalno govorili kako ćemo igrati jedan uz drugoga i tako je nekako ispalo. Brazil je definitivno favorit skupine i prvenstva. S Tajlandom bismo se trebali boriti za to drugo mjesto, a što se tiče Kube, poprilično sam siguran da smo bolji od njih i da ćemo sigurno upisati tri boda. Pogotovo jer prolazak mogu ostvariti tri najbolje ekipe, očekujem prolazak skupine, a onda probati doći što dalje. Napokon velika stvar za nas. Idemo se najbolje pripremiti i uživati. Veselim se pripremama i Svjetskom prvenstvu.

Luka Perić: Da, u grupi smo s Brazilom, Kubom i Tajlandom. Brazil je jedna vrhunska ekipa puna sjajnih pojedinaca s deset – petnaest istih igrača, odličnih. Kubu i Tajland malo manje znamo, ali zasigurno čim su na Svjetskom prvenstvu nisu bezazlene ekipe. Čak za Tajland nešto i znam. Znam da dobro rade i da su dobri. Osobni mi je cilj bio da ne odemo tamo kao na izlet, nego da što više i što dalje idemo. To je primaran cilj tako da, naravno, očekujem prolazak ekipe. Odlična smo ekipa i imamo što za reći u Uzbekistanu.

Antonio Sekulić: Sigurno grupa u kojoj ćemo imati što za reći, pogotovo protiv ekipa Tajlanda i Kube za koje bih rekao da su po našoj mjeri. Brazil je, naravno, najatraktivniji protivnik od svih i to će sigurno biti jedna od onih posebnih utakmica. Optimist sam i vjerujem kako ćemo se dobro spremiti i analizirati protivnike i naravno proći grupu.

Josip Jurlina: Nakon ždrijeba mislim da moramo biti još ponosniji što ćemo biti dio Svjetskog prvenstva. Riječ je o smotri najboljih momčadi svijeta, gdje nema lakog protivnika. Mi ćemo se potruditi da prezentiramo hrvatski futsal u najboljem svijetlu. Brazil je najbolja momčad na svijetu, s vrhunskim individualcima i vrhunskim trenerom. Bit će to utakmica karijere za sve nas. Tajland je odlična ekipa koja je nedavno na azijskom prvenstvu igrala finale protiv Irana. O Kubi ne znam mnogo no sigurno je riječ o dobroj ekipi. Vjerujemo da možemo ostvariti minimalno prolazak skupine, a potajno se nadamo i borbi za medalju.

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave