Fabet kladionica
FOTO: Zagreb Winter Cup (Facebook)

Sandra Trstenjak: “Nova sezona, novi pristup, isti cilj.”

Susret odigran u Jelkovcu završio je podjelom bodova između Alumnusa i Super Chicksa. Iako su ekipe ostale na podjednakom broju bodova, “Studentice” i dalje drže treće mjesto na tablici. Ovog vikenda očekuje ih utakmica s Radnikom iz Karlovca, a kakvo je stanje u ekipi te kako se pripremaju za susret, otkrila nam je Sandra Trstenjak.

Na domaćem terenu podijelili ste bodove s ekipom Super Chicks. Možete li nam prokomentirati taj susret?

Za  početak, čestitke djevojkama na prikazanoj partiji. Bila je to čvrsta utakmica s obje strane u kojoj su se gošće možda malo bolje snašle, ali moramo reći da je podjela bodova na kraju najpošteniji ishod. Obrambeno možemo reći da smo odradile solidan posao, dok nam je u napadu nedostajalo mirnoće i strpljenja, što nas je na kraju koštalo bodova.

Budući da ste prošle sezone završili na četvrtom mjestu, smatrate li osvajanje medalje primarnim ciljem ove sezone?

Nova sezona, novi pristup, isti cilj. Alumnus je klub koji ozbiljno radi i očekuje rezultat shodno uloženom vremenu i trudu. S obzirom na promjene s kojima smo krenule u ovu sezonu, potrebno nam je da se uhodamo i prilagodimo na nešto drugačiji princip rada, no vrh ljestvice uvijek je zadani cilj i ono čemu težimo.

Opis fotografije nije dostupan.

Što biste naglasili kao glavnu karakteristiku vaše ekipe?

Izdvojila bih predanost kao glavnu karakteristiku koja krasi ovu ekipu. Smatram da nema puno djevojaka koje bi nakon svih obaveza dan završavale u ponoć izlaskom iz dvorane.

Dugi niz godina igrali ste nogomet te ste se na kraju odlučili samo za futsal. Jeste li zadovoljni svojom odlukom te što biste naglasili kao prednost futsala u odnosu na nogomet?

Točno, niz godina bavila sam se nogometom, no puno prije toga moja velika ljubav bio je rukomet. Kombinaciju ta dva sporta pronašla sam u futsalu koji me malo po malo osvajao. Veliku ulogu tu je odigrala i moja ekipa sa FKIT-a zbog koje je futsal postao dio moje svakodnevice.
Za mene, najveća prednost futsala pred nogometom je dinamika i aktivno sudjelovanje u igri svih igrača/ica na terenu kroz cijelu utakmicu.

Započinje drugi krug natjecanja u kojem u Jelkovcu dočekujete Radnik iz Karlovca. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

Ulazimo u krug uzvratnih utakmica, a naš idući izazov je ekipa Radnika iz Karlovca. To su mlade cure koje se polako probijaju u svijetu futsala i to je ono što me veseli. Naš zadatak je jasan, zadržati 3 boda u Jelkovcu. Uz to, važno je da na terenu prikažemo sve što radimo na treninzima i polako dižemo formu za završnicu natjecanja.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …