1.1 C
New York
spot_img
spot_img

Tihana Nemčić Bojić za kormilom ženske reprezentacije!

Objavljeno:

Prije desetak dana objavili smo vijest kako Luka Marinović više nije izbornik ženske futsal reprezentacije. Nakon nešto više od dvije godine iz HNS-a su se odlučili zahvaliti Marinoviću, a već tada pisali smo kako bi na kormilu reprezentacije Marinovića trebala nasljediti Tihana Nemčić Bojić. Ta vijest danas je dobila i službenu potvrdu. Krovna hrvatska nogometna organizacija objavila je kako je Tihana Nemčić Bojić nova izbornica ženske futsal reprezentacije. Bivša nogometna i futsal reprezentativka posljednjih je godina uspješna trenerica i asistentica na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tihana Nemčić Bojić imenovana izbornicom ženske futsalske A reprezentacijeFOTO: Drago Sopta (HNS)

“Zahvaljujemo gospodinu Marinoviću na svemu dobrome što je napravio proteklih godina, a Tihani Nemčić Bojić želimo dobar početak i puno uspjeha u budućem radu. Hrvatski nogometni savez veliku pažnju poklanja ženskom nogometu i futsalu koji iz godine u godinu raste na svim razinama. Uvjeren sam da će nova izbornica dodatno podići kvalitetu rada i rezultata i da ćemo se radovati zajedničkim uspjesima” – izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić za službene stranice krovne nogometne organizacije.

“Zahvaljujemo dosadašnjem izborniku na uspješnoj suradnji, a novoj izbornici želimo puno dobrih rezultata i kvalitetnog rada. Ona se već dokazala kao uspješna trenerica i ne dvojim da će svojom stručnošću doprinijeti dobrim rezultatima reprezentacije i razvoju ženskog futsala u globalu” – rekao je glavni instruktor HNS-a, Petar Krpan.

“Zahvaljujem predsjedniku Marijanu Kustiću i njegovim suradnicima na ukazanom povjerenju. Velika je čast voditi hrvatsku žensku A futsalsku reprezentaciju, vjerujem da ću svojim znanjem i iskustvom odgovoriti novim izazovima kojima se iznimno radujem. Budući da sam svojedobno bila izbornica hrvatskih ženskih reprezentacija do 15 i 17 godina i da sam radila u mnogim hrvatskim ženskim klubovima, nadam se da ću imati što reći i u ulozi izbornice hrvatske ženske futsalske A reprezentacije” – poručila je Tihana Nemčić Bojić.

Tihana Nemčić Bojić rođena je 20. veljače 1988. godine, a u nogometnoj karijeri nastupala je za zagrebački Dinama, križevački Plamen i Pregradu. Kada govorimo o futsalu Tihana je nastupala za talijansku Breganzu i Cagliari, te za zagrebački Alumnus u kojem je i okončala igračku karijeru. Uz već spomenut angažman u ženskim nogometnim U15 i U17 reprezentacijama, Tihana je bila trener zagrebačkog Agrama i Rijeke, kao i u NK Trnje. Uloga izbornice ženske futsal reprezentacije novi je veliki izazov u karijeri ove mlade trenerice, a uredništvo CROfutsal magazina želi joj ovim putem mnogo sreće i uspjeha.

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave