30.2 C
New York
spot_img
spot_img

U19 EURO | Kalkulacije uoči posljednjeg kola

Objavljeno:

Iza nas su prva dva kola U19 Europskog prvenstva u futsalu tijekom kojih je odigrano osam utakmica. U skupini A su dvije od četiri utakmice završile podjelom bodova, dok ih u skupini B nije bilo. Skupina A je donijela i prvog polufinalista, reprezentaciju Portugala, dok će sve ostale reprezentacije u posljednjem kolu tražiti svoje mjesto među četiri najbolje reprezentacije Europe. U nastavku Vam donosimo dosadašnje rezultate, kalkulacije uoči posljednjeg kola te raspored posljednjeg kola.

1. kolo

2. kolo

 

Skupina A

 

Kao što je u uvodu navedeno, u skupini A imamo već jednog polufinalista, reprezentaciju Portugala koja je osvojila svih šest bodova i kao prva u skupini sutra protiv Hrvatske može mirnije igrati, a onda ih u polufinalu očekuje drugoplasirana reprezentacija iz skupine B. Trenutno drugo mjesto u skupini drži naša reprezentacija s dva osvojena boda. Ukoliko u drugom susretu trećeg kola dobiju ili Španjolska ili Francuska, našu reprezentaciju u polufinale vodi isključivo pobjeda protiv Portugala. Ukoliko Portugal dobije našu reprezentaciju, a susret Španjolske i Francuske završi remijem i to jednim od sljedećih rezultata: 0:0, 1:1 ili 2:2, u trokutu tri reprezentacije s dva boda naša će reprezentacija biti najbolja i proći dalje u polufinale. U slučaju da naši izgube, a dvoboj Španjolske i Francuske završi rezultatom 3:3, u trokutu tri reprezentacije Španjolska je posljednja, dok su Hrvatska i Francuska u svim segmentima izjednačene te će se onda gledati njihov omjer protiv vodećeg Portugala. Francuzi su poraženi rezultatom 1:5 protiv Portugala tako da bi u slučaju poraza naše reprezentacije identičnim rezultatom došli u situaciju da bi se gledali kartoni, odnosno fair play. U slučaju našeg poraza s manje od četiri pogotka razlike ili rezultatom 2:6, 3:7 itd (porazi s četiri razlike), dalje bi išli naši. U svim ostalim slučajevima dalje bi išli Francuzi. Ukoliko naši budu poraženi od Portugala, a susret Španjolske i Francuske završi remijem i bilo kojim rezultatom s po minimalno četiri pogotka na obje strane dalje bi išli Francuzi jer bi imali najviše zabijenih pogodaka. Posljednja kombinacija za ovu skupinu je pobjeda Hrvatske protiv Portugala te bi u tom slučaju rezultat druge utakmice bio nebitan te bi Portugal kao prvi i Hrvatska kao druga prošli u polufinale, a ovo je scenarij kojem se svi nadamo i u kojeg vjerujemo pa zato još jednom poziv svima koji mogu da dođu u dvoranu Žatika u Poreču i daju podršku našim momcima!

Skupina B

 

U slučaju pobjede Ukrajine protiv Finske Italiju u polufinale sigurno vode pobjeda ili remi, a u slučaju poraza od Slovenije zatvorio bi se trokut tri reprezentacije s po šest bodova. U tom trokutu, kad se izuzmu rezultati protiv Finske, sve tri reprezentacije bi imale po tri boda. Ukrajina je slavila protiv Slovenije rezultatom 2:4, a izgubila protiv Italije rezultatom 1:2 te im je ukupna gol razlika iz oba susreta 5:4. Ukoliko Slovenija pobijedi Italiju s pogotkom razlike najbolja bi u trokutu bila Ukrajina, a drugoplasirana bi bila Italija te bi ju čekalo polufinale protiv Portugala, dok bi u slučaju pobjede s dva razlike drugoplasirana bila Slovenija. Ukoliko Slovenija pobijedi Italiju rezultatom 3:0 Ukrajina i Slovenija bi imale u trokutu gol razliku 5:4 i prošle u polufinale, a za prvo mjesto bi se gledao međusobni dvoboj u kojem je Ukrajina bila bolja i u ovom slučaju bi Sloveniju također čekao dvoboj protiv Portugala. Ukoliko Slovenija pobijedi s tri razlike i bilo kojim drugim rezultatom osim 3:0 ili s četiri i više razlike, u trokutu reprezentacija bi bila najbolja i Ukrajinu bi čekalo polufinale protiv Portugala. U slučaju pobjede Finske protiv Ukrajine i Italije protiv Slovenije Italija bi s maksimalnim učinkom prošla u polufinale, dok bi ostale tri reprezentacije činile trokut reprezentacija s tri boda. Finska je izgubila protiv Slovenije rezultatom 2:4, dok je Slovenija izgubila od Ukrajine identičnim rezultatom te bi Slovenija iz dva susreta imala gol razliku 6:6 i tri boda. Ovdje se otvara čitav niz kombinacija ovisnim o rezultatu utakmice Ukrajine i Finske, no nećemo detaljno o njima jer bi odlučivao o drugom mjestu i protivniku Portugala, a Vas, naše drage čitatelje sigurno više zanimaju kombinacije za prvo mjesto i, nadamo se, potencijalnog protivnika naše reprezentacije tako da ćemo taj dio preskočiti. U slučaju da oba sutrašnja susreta završe podjelom bodova prva je Italija, a druga Ukrajina koja je u međusobnom susretu slavila protiv Slovenije.

Za kraj Vam donosimo raspored posljednjeg kola:

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave