Fabet kladionica

Valentina Stipančević: “Iza nas su godine mukotrpnog rada i odricanja.”

U trećem kolu 1.HMNLŽ Alumnus je u Karlovcu slavio pobjedom 0:11 te u Sesvete zasluženo odnio 3 boda. Nema puno dana za odmor jer ih već u nedjelju očekuje susret protiv Osijeka koji trenutno brani 1. mjesto na tablici. Razgovarali smo s Valentinom Stipančević o dojmovima s utakmice protiv Radnika, ciljevima u nastavku sezone te najavi susreta s Osijekom.

U Karlovcu ste zasluženo uzeli 3 boda visokom pobjedom 0:11. Možete li nam prokomentirati taj susret?

Da, visoka pobjeda, no ne znači nam puno broj golova nego prikazani pristup i izvedba. Očekivano smo dominirali terenom te utakmicu iskoristili za stabilizaciju naših pojedinih taktičkih elemenata. Nažalost, ekipa Radnika nije bila u punom sastavu te im ovim putem još jednom čestitam na borbi te se nadam da će nastaviti kvalitetno raditi i upisati i koju pobjedu.

U svih 5 sezona 1.HMNLŽ nalazili ste se na postolju- 2 puta prvakinje Hrvatske i 3 puta viceprvakinje. Možete li nam reći u čemu vidite glavnu prednost Alumnusa u odnosu na ostale momčadi?

Kao našu glavnu prednost nad ostalim ekipama prvenstveno vidim u tome što cijelo vrijeme treniramo futsal, dok su ostale ekipe posvećene nogometu većim dijelom godine. Iza nas je dugogodišnji kvalitetan rad na parketu te jedine kao klub imamo iskustvo igranja na europskoj razini.

Slika može sadržavati: 2 ljudi, uključujući Valentina Stipančević

Dugi niz godina igrali ste nogomet i nastupali za žensku nogometnu reprezentaciju, ali ste se nakon operacije koljena i rehabilitacije odlučili isključivo za futsal. Jeste li dan danas zadovoljni svojom odlukom te u čemu vidite prednost futsala u odnosu na nogomet?

Baš kada sam napravila iskorak u karijeri nogometa dogodila se ozljeda u reprezentaciji koja me vratila u hrvatsku ligu gdje sam odlučila završiti nogometnu karijeru i posvetiti se futsalu vjerujući kako će izlazak iz kopački smanjiti broj ozljeda. Dandanas sam zadovoljna odlukom jer sam dio futsal ekipe u kojoj se teži profesionalizmu, iza nas je dugi niz godina mukotrpnog rada i odricanja. Svakim danom dižemo futsal na jedan viši nivo zahvaljujući našem treneru Ungarovu i mojim suigračicama koje svoje slobodno vrijeme odvajaju za ovaj sport. Prednost futsala je u tome što je igra puno zanimljivija, dinamičnija, s mnogo akcija i detalja. Tehnika dolazi do većeg izražaja nego na nogometu radi manjeg prostora,  prekidi su jedan od bitnijih segmenata igre što u nogometu također nije slučaj. Naš poznati cijenjeni futsal trener Mićo Martić rekao bi da od futsala treba boljeti glava, a ne noge…

Nastupate za žensku futsal reprezentaciju te ste s Alumnusom sudjelovali na neslužbenoj Ligi prvakinja u Španjolskoj gdje ste imali prilike igrati protiv profesionalnih futsal igračica. Kakve dojmove ste stekli u tim utakmicama te jeste li razmišljali o transferu u inozemstvo?

Svakom sportašu je nagrada za sav trud i rad u klubu nastup za hrvatsku reprezentaciju, najviša razina sporta u kojoj se možemo naći. No sudjelovanje na neslužbenoj ligi prvakinja u Španjolskoj je nešto što daje poseban doživljaj, gdje su apsolutno sve igračice bile profesionalke i igraju najbolji futsal u Europi. Predstavljati klub i državu na takvom natjecanju je bila velika odgovornost. Biti 6. od 8 ekipa koje su sudjelovale na natjecanju je dobar uspjeh s obzirom da su ispred nas prvakinje Španjolske, Rusije, Italije, Portugala i Ukrajine, zemalja u kojima je ženski futsal na visokoj profesionalnoj razini. Sve u svemu jedno ogromno i lijepo iskustvo za dalje. Nikada nisam razmišljala o transferu u inozemstvo, jer sam se uz igranje futsala posvetila i nekom drugom doprinosu sportu.

Na domaćem terenu u Sesvetama dočekujete Osijek koji se trenutno nalazi na 1.mjestu. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći kakvu utakmicu možemo očekivati?

U nedjelju nas očekuje zahtjevna utakmica protiv najtrofejnijeg kluba u ženskom nogometu, mogu reći i individualno najkvalitetnijih igračica u ligi, ali na nama je da nadmetnemo futsal koji treniramo i na domaćem parketu ostavimo sva tri boda.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …