18.6 C
New York
spot_img
spot_img

ŽENE | Hrvatska protiv Italije, Srbije i Litve u lovu na Svjetsko prvenstvo

Objavljeno:

Prvo povijesno Svjetsko prvenstvo za žene održat će se sljedeće godine u Filipinima! Ukupno 16 reprezentacija sudjelovat će na smotri najboljih ženskih reprezentacija, od čega će njih tek četiri biti europske reprezentacije. U europske kvalifikacije ulazi ukupno 25 reprezentacija koje će svoj put započeti u Glavnoj rundi, izuzev Španjolske i Portugala koje svoj put započinju u Elitnoj rundi kvalifikacija.

Održan je ždrijeb skupina Glavne runde kvalifikacija, a Hrvatska će igrati u grupi “1” gdje će igrati protiv Italije, Srbije i Litve za plasman u Elitnu rundu. Srbija će biti domaćin kvalifikacijskog turnira koji će se održati između 15. i 20. listopada. Ukupno je šest kvalifikacijskih skupina, a samo će pobjednici osigurati plasman u Elitnu rundu kvalifikacija, gdje će pak osam reprezentacija biti raspoređeno u dvije skupine iz kojih će dvije najbolje reprezentacije ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo.

U nastavku Vam donosimo skupine Glavne runde kvalifikacija.

1 ITA
Italy
HRV
Croatia
SRB*
Serbia
LTV
Lithuania
2 UKR
Ukraine
BLR
Belarus
BIH*
Bosnia-Herzegovina
NOR
Norway
3 HUN
Hungary
CZE*
Czechia
NIR
Northern Ireland
FRA
France
4 FIN
Finland
SLO
Slovenia
MOL*
Moldova
ENG
England
5 SWE*
Sweden
BEL
Belgium
SVK
Slovakia
LAT
Latvia
6 POL
Poland
NED
Netherlands
KAZ
Kazakhstan
Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave