ŽMNK Radnik Futsal novi je klub na domaćoj futsal sceni

Prije nešto više od mjesec dana u Karlovcu je osnovan ženski malonogometni klub Radnik Futsal. U Karlovcu su odigrane kvalifikacije za posljednji Futsal EURO za žene, te je i to jedan od razloga zbog kojeg se javio interes za osnivanje ženske futsal ekipe na tom području. Klub je osnovan 12.07.2020., a svoje domaće utakmice igrat će u sportskoj dvorani Radnik Gaza. Vodstvo kluba čine predsjednik Arnold Blauhorn, a funkciju dopredsjednika obnaša Alen Ivanović.

Kako saznajemo, klub će nastupati u prvoj ligi u sljedećoj sezoni. U samom klubu se pripremaju za sezonu te ističu da im je cilj već u premijernoj prvoligaškoj sezoni ostaviti dobar dojam. Malonogometašice Radnik Futsala imale su priliku nastupiti na poznatim natjecanjima poput Zagreb Winter Cupa, te Kutije šibica, najvećeg malonogometnog turnira na ovim prostorima. To im je zasigurno puno pomoglo u skupljanju dragocjenog iskustva, koje im je za daljnje napredovanje prijeko potrebno.

Ekipa Radnika iznimno je mlada, u njihovom rosteru nalazi se tek jedna iskusnija igračica (Petra Petrunić), dok su među preostalim djevojkama tek dvije dvadesetčetverogodišnjakinje, a sve ostale su znatno mlađe. Iako to nije službeno potvrđeno, kapetansku traku trebala bi ponijeti Dora Cindrić, koja je ujedno i tajnica kluba. Treninge Radnik Futsala trenutno vodi Marinko Alić, no upitno hoće li on ostati za kormilom ekipe ili će klub anganžirati nekog drugog za tu poziciju. Iako su mlada ekipa, to ih nipošto ne treba obeshrabriti, dapače, upravo zbog toga mogu igrati opušteno, bez ikakvog pritiska i rezultatskog imperativa. Djevojke vrijedno treniraju, te jedva čekaju istrčati na teren i odigrati prvu povijesnu utakmicu za svoj klub.

Grad na četiri rijeke tako je dobio još jednog sportskog aduta, no malonogometašice Radnik Futsala tek su na početku i pred njima je dug put dokazivanja. Ipak, jedno je sigurno. Već na startu žele svima pokazati da ovaj sport shvaćaju ozbiljno i da su se spremne boriti se sa svima. Na mapi hrvatskog ženskog futsala sada se nalazi i Radnik Futsal, a mi mu želimo dobrodošlicu na hrvatsku malonogometnu scenu, te puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Za CROfutsal napisale: Gabrijela Gaiser i Dora Srzić

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

FUTSAL WEEK | Remi Hrvatske i Ukrajine

U susretu 2. kola “Futsal Week” turnira U19-reprezentacija koji se održava u Poreču, Hrvatska i …

FUTSAL WEEK | U19-reprezentacija bolja od Crne Gore!

Hrvatska U19-reprezentacija pobjedom je otvorila “Futsal Week” turnir koji se od 15. do 20. lipnja …