24.7 C
New York
spot_img
spot_img

Futsal selekcija grada Zagreba pobjednik Futsal Cup-a

Objavljeno:

FUTSAL SELEKCIJA GRADA ZAGREBA POBJEDNIK PRVOG IZDANJA FUTSAL CUPA NC ŠALATA

Proteklog vikenda  u Zagrebu je održan prvi futsal cup Nc šalata 2014 u konkurenciji seniora. Futsal zaljubljenici  na novom futsal terenu u sklopu nogometnog centra Šalata mogli su vidjeti na djelu neizvjesne i zanimljive susrete  futsal majstora šest momčadi iz Hrvatske i Slovenije. Na turniru su  nastupili slovenski prvak Kmn Oplast Kobarid kojem je ovaj turnir bila generalna proba za futsal ligu prvaka,  slovenski prvoligaš Š.D. Extrem , nekadašnji prvak Hrvatske Mnk Potpićan 98 Auto dijelovi Tokić, Mnk Novi Marof, Mnk Rugvica i Futsal  selekcija igrača grada Zagreba.  Organizator natjecanja je nogometni centar Šalata  koji osigurao sve uvjete za održavanje ovakvog natjecanja koji je ujedno  prvi ovakve vrste u  Hrvatskoj.

Momčadi  su bile podjeljene u dvije skupine po tri momčadi. Nositelj skupine „A“ Futsal selekcija grada Zagreba predvođena Korabom Morinom  na otvaranju turnira preokretom u drugom dijelu stigla je do pobjede od 4:2 nad hrvatskim prvoligašem Mnk Novim Marofom gdje su po  dva pogotkapostigli Pavlović i Gaši a jedan Toth. U svom drugom nastupu Zagrepčani u neizvjesnom i zanimljivom susretu sa slovenskim prvoligašem Š.D. Extrem remizirali su  1:1 što je bilo dovoljno za prvo mjesto i plasman u finale. Strijelci susreta bili su  Janeš za slovenski sastav,  a Mustač za Zagreb. Š.d Extrem je u svom drugom nastupu remizirao sa Mnk Novim Marofom  1:1 te  zauzeo drugo mjesto u skupini .

Aktualni slovenski prvak Kmn Oplast Kobarid nositelj skupine B u svom prvom nastupu je dugo lomio otpor zagrebačkog drugoligaša Mnk Rugvice pod vodstvom novog trener- igrača Donalda Suvajca te u završnici susreta stigao do pobjede od 3:1  pogotcima dva Gašperuta i Široka. U drugom susretu Mnk Potpićan 98 Auto dijelovi Tokić predvođen nekadašnjim hrvatskim reprezentativcem Patrikom Drndićem vrlo dobrom igrom došli su  do prednosti od 3:1 poogtcima Kapuna i Hrvatina  u 29 min, ali slovenski prvak Kmn Oplast Kobarid do kraja utakmice igrom sa igračem – vratarem uspijeva doći do pobjede od 4:3 koja ih je odvela u finale. Strijelci za slovenski sastav bili su  dva puta Ručna, Sovdat i Vulikić.  U trećem susretu skupine B iako je momčad Mnk Rugvice imala prednost  od 1:0 i 2:1 na kraju je slavila momčad Mnk Potićana 98 Auto dijelovi Tokić rezultatom 3:2

Peto mjesto na futsala cupu Nc šalata zauzela momčad Mnk Novog Marofa koja je nakon regularnih 3:3 boljim izvođenjem šestraca pobijedila trećeplasiranu momčad skupine B Mnk Rugvicu.

U utakmici za treće mjesto Mnk Potpićan 98 Auto dijelovi Tokić je zasluženo slavio nad slovenskim prvoligašem Š.d. Exrtrem sa visokih 4:0. Vidno umorni sasatav Š.d Extrema nije bio na razini utakmica skupina. Dva pogotka za Potpićance zabio je Hrvatin dok su po jedan dodali  Drndić i  Džemaili.

FINALE

U finalnom dvoboju snage su odmjerile dvije najkvalitetnije momčadi na turniru Kmn Oplast Kobarid i futsal selekcija igrača grada Zagreba .  U neizvjenom i sadržajnom susretu visokog tempa izmjenjivali su se prilike pred oba vratara. Do prvog pogotka smo čekali do 28 min kada Marko Starčević iz slobodnog udaraca dovodi zagrepčane u vodstvo od 1:0. Slovenski sastav naastojao je doći do izjednačenja i stvorio nekoliko lijepih prigoda. Na kraju su pokušali sa igračem vratrem , taj rizik je iskoristio Bojan Kubović  koji je presjekao jednu loptu i postigao pogodak za pobjedonosnih  2:0 u zadnjoj minuti susreta.

Organizator natjecannja Nogometni centar šalata je vrlo zadovoljan sa prvim izdnjem turnira,   nekoliko riječi je rekao i nositelj projekta Kujtim Morina:

Jako smo zadovoljni da smo uspijeli okupiti  sve ove kvalitetne  momčadi  na nešem turniru , te daje natjecanje prošlo bez ikakvih problema i na zadovoljstvo svih sudionika. Zahvalio bi se svim momčadima koju su sudjelovali na ovom pripremnom turniru, posebno bi pohvalio slovenske predstavnike koji su unatoč tome što su igrali prevenstvene utakmice slovenskog prvenstva u  petak pristali igrati dan kasnije na našem turniru.  Nc šalata kao organizator natjecanja  već se počinje pripremati za drugi futsal cup  Nc Šalate 2015 na kojem će nastupiti 8 momčadi u kojem će biti uključene jeoš nekoliko inozemnih momčadi gdje ćemo nastojati napraviti još jedan organizacijski iskorak.

Rezultati:

Skupina A:

Selekcija grada Zagreba – Mnk Novi marof 4:2 (Pavlović 2, Gaši, Toth / Hulec 2)

Mnk Novi Marof  –  Š. D. Extrem (Slo) 1:1 (Šinjiori /Janeš)

Š. D Extrem (Slo)  – Selekcija grada Zagreba  1:1 (Janeš / Mustač)

 

Skupina B

Kmn Oplast Kobarid (Slo) –  Mnk Rugvica 3:1 (Gašperut 2, Širok / Spajić)

Mnk Rugvica – Mnk Potpićan 98 Auto dijelovi Tokić  2:3 (Jurić, Duvnjak / Ćuk 2, Majić ag)

Mnk Potpićan AD Tokić – Mnk Oplast Kobarid  3:4  (Kapun, Fratina ag, Hravtin / Ručna 2, Sovdat, Vulikić)

 

Utakmica za 5. Mjesto: Mnk Novi Marof – Mnk Rugvica 3:3 8:7 p (Hulec, Sokser, Horvatić / Jurić, Duvnjak, Majić

Utakmica za 3. Mjesto: Mnk Potpićan 98 AD Tokić – Š.d.Exterm (Slo) 4:0 (Hrvatin 2, Drndić, Džemaili)

Finale: Kmn Oplast Kobarid – Futsal Zagreba  0:2 (Starčević, Kubović)

 

FINALE :

KMN OPLAST KOBARID – FUTSAL  ZAGREB   0:2 (0:0)

 

Kmn Oplast Kobarid: Krivec, Bratić, Hrast, Štih, Kusterle, Fratina, Vulikić, Zorč, Uršić, Zalašček, Ručna, Gašperut, Lenarčić, Sovdat.

Trener: Saša Leban

 

Futsal Zagreb:  Malagorski, Morina, Pavlović, Gaši, Rako, Toth, Starčević, Mustač, Lazanin, Halilović, Kubović :

Voditelj: Mladen Kuštro

 

 

 

 

Ivica Ojvan
Ivica Ojvanhttps://www.crofutsal.com
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave