24.7 C
New York
spot_img
spot_img

FORTUNA POVLJA | Ljetna škola futsala

Objavljeno:

Naši dragi prijatelji iz Povlje, ekipa Fortune Povlja organizira ljetnu školu futsala sedmu godinu zaredom. Prve četiri godine školu su organizirali samo u Povljima i školu su pohađala djeca koja ljeti borave u općini Selca. Petu godinu su ju organizirali u Povljima i Supetru, a prošle godine u četiri mjesta: Povlja, Pučišća, Supetar, Sutivan. Ove godine školu organiziraju u dosad rekordnih pet mjesta, a prošlogodišnjim lokacijama pridružuju se i Postira, a kako nam iz kluba kažu, to im je dodatni izazov jer su postirska djeca mahom u velikom nogometu i moraju se pokazati u dobrom svjetlu.

Može biti slika sljedećeg: nogomet, nogomet i tekst "MNK FORTUNA POVLJA NIŠTO IMA NOGAMA LJETNA SKOLA FUTSALA FORTUNA POVLJA GODIŠTE: 2009-2011 2012-2014 POVLJA-PUČIŠĆA POSTIRA- SUPETAR SUTIVAN Treneri: Mate Roić Antonio Zlatar Joško Jakšić Ivica Zlatar Vicko Radić Pjer Malvasia POSTIRA od 15.07 do 15.08. POVLJA PUČIŠĆA SUPETAR 2023 SUTIVAD UPISI U ŠKOLU NA 099 316 6657 (Tonči Zlatar) E-MAIL: fortuna.povlja@gmail.com ortuna.po"

FOTO: Facebook Fortuna Povlja

Lanjska sezona ljetne škole se pokazala kao odličan potez. U školu je upisano 105 djece, a poneki trening je odradilo bar još njih dvadesetak. Uz treninge organiziraju i mini turnire među podružnicama što su bili vrhunski događaji po ocjeni djece i njihovih roditelja. Paralelno sa širenjem škole u klubu rade na edukaciji mladog kadra tako da najstariji trener nakon voditelja škole, proslavljenog reprezentativca Hrvatske i trenera prvoligaških ekipa, Pjera Malvasije ima 29 godina. Ostalo su momci od 20 do 24 godine te su prošli škole Splita, Olmissuma, Novog vremena… Do sada su poslali četvoricu na natječaj za dobivanje futsal C licence, a dvoje ju je završilo, no na tome ne planiraju stati. Pet momaka je i na studiju kineziologije. Edukacija im je, kako kažu iz kluba, jako bitna jer što više trenera imaju to je veća mogućnost opstanka ovog sporta.

Svaku godinu u školu im dođu gosti-treneri koji održe predavanje mladim trenerima i naprave pokazni trening djeci koja sudjeluje u školi futsala. Time dodatno nastoje popularizirati ovaj sport među mladima. Ove godine im u goste dolaze:

  • Antun Bačić, donedavni trener Squarea i pomoćnik izbornika U-19 reprezentacije Hrvatske
  • Duško Martinac, legendarni igrač Vrgorca i pomoćnik izbornika A reprezentacije Hrvatske
  • Ivica Krstulović Opara, trener golmana Olmissuma

Mjesec dana, od 15. srpnja do 15. kolovoza, trenirat će se dva puta tjedno i odigravati utakmice i turniri između podružnica škole. Treninzi će se održavati u Povljima, Pučišćima, Postirima, Supetru i Sutivanu u dvije kategorije, 2009-2011 i 2012-2014. Sva djeca dobivaju majicu za trening kluba. Cijena ljetne škole futsala je 25 eura za polaznike cjelogodišnje škole futsala Fortune Povlja i 30 eura za svu ostalu djecu.

Prijavu možete obaviti putem maila fortuna.povlja@gmail.com ili na WhatsApp porukom na broj 099 316 6657. U poruci navedite:

  • Ime i prezime djeteta
  • Datum rođenja djeteta
  • Ime roditelja
  • Broj mob. roditelja
  • Mjesto u kojem bi dijete treniralo
  • Broj majice djeteta

Prvi čovjek i predsjednik Fortune Povlja, gospodin Tonči Zlatar rekao je sljedeće: “Ponosni smo na dosad napravljeno u ovom sportu na otoku Braču. Djeca pomalo kroz turnire pokazuju uloženo i vidi se da ravnopravno igraju sa najboljim klubovima Dalmacije u više uzrasnih kategorija. Htjeli bismo se zahvaliti lokalnim upravama mjesta u kojima vodimo školu koje su prepoznale sportski, društveni i turistički potencijal naše manifestacije. Zbog velikih udaljenosti među podružnicama troškovi prijevoza djece su ogromni pa nam uskaču u pomoć i naši vatrogasci, lokalni prijevoznici, sponzori. Ma mi smo Vam jedan mali FUTSAL pokret.”

Za kraj Vam donosimo fotografije s jednog od prošlogodišnjih turnira u sklopu ljetne škole futsala, a na Facebook stranici Fortune Povlje možete naći i s drugih turnira i aktivnosti.

 

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave