17.2 C
New York
spot_img
spot_img

Reprezentativke promovirale ženski futsal u Sutinskim vrelima!

Objavljeno:

Naše reprezentativke ovaj tjedan očekuju kvalifikacije za EURO o čemu smo Vam već pisali OVDJE. Okupile su se u subotu u Zagrebu te u sportskoj dvorani Sutinska vrela odrađuju pripreme za turnir u Poznanju gdje ih očekuju dvoboji protiv Poljske, Ukrajine i Nizozemske. Tijekom njihovih priprema na treningu im se pridružilo šezdesetak djevojčica iz osam klubova Nogometnog središta Zagreb te tako uveličale promociju ženskog futsala.

Naše reprezentativke su ugostile djevojčice iz ŽNK Dinamo, ŽNK Agram, ŽNK Graničar Županja, ŽNK Savica CC, NK Sesvetski Kraljevec, NK ŠN Maksimira, NK Ponikve i NK Sutla Laduč.

FOTO: Drago Sopta (HNS)

Šesnaest djevojčica rođenih između 2011. i 2015. godine su imale priliku i zaigrale s našim reprezentativkama. Po završetku treninga su djevojčice imale priliku družiti se s njima, a naše reprezentativke su im podijelile i prigodne darove.

FOTO: Drago Sopta (HNS)

Grassroots asistentica u HNS-u, Helenna Hercigonja-Moulton je izjavila sljedeće:

Bilo je predivno vidjeti velik broj djevojčica, njihovih trenera, trenerica i roditelja na tribinama dvorane Sutinska vrela. To je dokaz da interes za ženski futsal itekako postoji. Činjenica da su djevojčice s osmijehom na licu uživale u treningu s reprezentativkama i zajedničkom druženju poslije treninga važna je iz perspektive razvoja ženskog futsala. Vrlo je bitno da te djevojčice imaju uzore i da zbog toga jednog dana dostignu reprezentativnu razinu. Vjerujem da je ova inicijativa samo početak i da ženski futsal ima svijetlu perspektivu.

FOTO: Drago Sopta (HNS)

FOTO: Drago Sopta (HNS)

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave