30.2 C
New York
spot_img
spot_img

EURO U19 | COVID-19 odgodio početak kvalifikacija!

Objavljeno:

UEFA Futsal EURO za reprezentacije do 19 godina koji se trebao održati 2021. godine je odgođen zbog jako loše situacije s pandemijom virusa COVID-19 i ograničenjima putovanja u cijeloj Europi te bi se natjecanje trebalo održati tijekom 2022. godine. Ovo će biti drugo izdanje ovog natjecanja, a prvo izdanje će biti zauvijek upamćeno po fenomenalnom rezultatu naše reprezentacije koja je osvojila drugo mjesto. Povijesno prvo izdanje je održano prošle godine u Latviji, a naša reprezentacija je u finalu poražena od Španjolske.

Domaćin drugog izdanja je trebao biti objavljen 3. prosinca, ali to zbog cjelokupne situacije s pandemijom virusa COVID-19 još nije napravljeno. Kandidaturu za domaćinstvo je predala Litva, a konačnu odluku o domaćinu će donijeti izvršni odbor UEFA-e.

Originalni raspored kvalifikacija i samog natjecanja je izgledao ovako:

Izvlačenje grupa za kvalifikacije – 23. listopada 2020.

Preliminarna runda (u slučaju potrebe) – 12. – 17. siječnja 2021.

Glavna runda u kojoj bi se natjecali domaćin i još sedam reprezentacija koje bi se kvalificirale – 23. – 28. ožujka 2021.

Novi datumi još nisu poznati, ali prema dopisu kojeg su dobili svi nogometni savezi natjecanje bi se trebalo održati u sezoni 2021./2022.. Kad novi datumi budu objavljeni, pravovremeno ćemo vas obavijestiti o njima.

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave