Izbornik i reprezentativci o ždrijebu kvalifikacija za EURO

Danas je obavljen ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2018.godine održati u Sloveniji. Hrvatska je smještena u grupu 3 kojoj je domaćin Ukrajina, a uz Hrvatsku i Ukrajinu tu ej i Belgija, te pobjednik jedne od preliminarnih kvalifikacijskih skupina.
Kontaktirali smo izbornika Matu Stankovića i neke od naših reprezentativaca kako bi podijelili s nama dojmove nakon ždrijeba, a njihove reakcije donosimo u nastavku.

Mato Stanković: “Nismo dobili lošu grupu, ali ne bih išao ni u drugu krajnost. PO mom mišljenju je najbitnije da smo i protiv nositelja “živi”, što se ne bi baš u punom smislu riječi reći i u nekim drugim grupama. Ispunjenje svih želja bi bio Azerbajdžan… Ukrajina je učesnik svih europskih i svjetskih prvenstava, dvostruki viceprvak Europe. Uz to je i domaćin, ali i ekipa s kojom se može igrati, no po meni su favoriti skupine. Moramo s vjerom u svoju snagu ali i s oprezom pričati o Belgiji i vjerovatno Šveđanima. Najbitnije od svega je da mi budemo pravi, da vratimo atmosferu od prije 2 godine, a onda će Hrvatska svima biti veliki problem, ne samo u grupi…”

Tihomir Novak: “Mislim da smo dobili dobru grupu i da uza sav respekt prema svim protivnicima idemo na prvo mjesto i direktan plasman na EURO.”

Jakov Grcić: “Dosta dobra skupina, s obzirom na to koga smo sve mogli dobiti. Ukrajina je jako dobra i još su domaćini. Naravno ni Belgija nije loša. Mislim da trebamo dosta raditi i uz malo sreće možemo izvući pozitivan rezultat za nas.”

Dario Marinović: “Moramo biti jako zadovoljni grupom. Mislim da je sve osim prva 2 mjesta veliki neuspjeh, a imamo realne šanse da budemo prvi i idemo izravno na EURO. To nam treba biti cilj i tako se trebamo postaviti. Ako budemo pravi vjerujem da će se to i dogoditi. Naravno, samo trebamo biti zdravi i ja ne sumnjam u naš plasman na EURO.”

Franco Jelovčić: “Možemo biti jako zadovoljni grupom. Izbjegli smo najteže protivnike, te mislim da imamo snagu i moć da izborimo izravan plasman na EURO.”

Ivo Jukić: “Putovanje u Ukrajinu sigurno nije ugodno budući da su na Svjetskom prvenstvu pokazali kako su pravoj formi. Belgija je protivnik koji nije bezopasan, ali u taj susret sigurno ulazimo kao favorit, isto kao i protiv pobjednika preliminarne skupine.”

Josip Suton: “Moramo biti zadovoljni s grupom. Izbjegli smo najjače reprezentacije poput Španjolske, Italije i Rusije. Uz kvalitetne pripreme i da svi budemo zdravi, mislim da se možemo plasirati na Europsko prvenstvo.”

 

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Duško Martinac: “Idemo na Baldekin po pobjedu”

Momčad Vrgorca ove sezone niže dobre rezultate u ligi te se sa 14 osvojenih bodova …

Franjo Matković: “Imamo dosta mjesta za napredak.”

Šibenik 1983 igra premijernu prvoligašku sezonu. “Funcuti” su mnoge iznenadili ne samo plasmanom u 1.HMNL, …