U-19 reprezentacija u Karlovcu protiv Makedonije

Hrvatska U-19 reprezentacija okupit će se 02.travnja u Karlovcu gdje će odigrati dva prijateljska dvoboja s vršnjacima iz Makedonije. Izbornik Marinko Mavrović za ovu je reprezentativnu akciju pozvao ukupno 14 igrača, a najviše je igrača Split Tommyja, njih čak 5, dok su po dva igrača pozvana iz Futsal Dinama i Novog Marofa.
Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak 2.travnja u Karlovcu, gdje će biti sve do četvrtka 5.travnja. U utorak i srijedu naša izabrana vrsta će odigrati dva prijateljska susreta protiv Makedonije s početkom u 18:00 sati. Delegat na utakmicama biti će UEFA delegat Boris Durlen, dok su za navedene susrete od strane FIFA-UEFA futsal instruktora i kontrolora Ivana Novaka određeni suci Vedran Babić, Andrej Topić, Nikola Jelić te Saša Tomić. Uz izbornika Mavrovića, reprezentativni stožer čine još trener Marin Smoje, tajnik Dario Žgrablić, trener vratara Hans Matić, te liječnička služba koju čine fizioterapeut Šimun Starčević i doktor Branko Šilović.
U nastavku Vam donosimo reprezentativni popis.

Nikola Čizmić
Toni Rendić
SPLIT TOMMY
SPLIT TOMMY
Josip Jurlina
Božo Sučić
SPLIT TOMMY
SPLIT TOMMY
Vicko Radić
Dominik Cvišić
SPLIT TOMMY
FUTSAL DINAMO
Fran Vukelić
Tomislav Degač
FUTSAL DINAMO
NOVI MAROF
Dominik Masten
Antonio Papac
NOVI MAROF
GIMKA ZAGREB
Filip Petrušić
Andro Zarač
OSIJEK KELME
SQUARE
Duje Dragun
Filip Radaj
AURELIA
CRNICA

Razgovarali smo i s izbornikom Mavrovićem koji nam je rekao kako je ovo početak priprema za kvalifikacije za EURO koje očekuju U-19 reprezentaciju početkom 2019.godine. Podsjetimo, UEFA je pokrenula Europsko prvenstvo za U-19 reprezentacije, a prvo takvo EURO održat će se u rujnu slijedeće godine.
Mavrović nam je potvrdio da će U-19 reprezentacija do kraja ove godine imati još minimalno 3 okupljanja. Riječ je o reprezentaciji koja je u studenom prošle godine u Dugoj Resi igrala kvalifikacije za Olimpijske igre mladih, uz nekoliko novih imena. Mavrović naglašava kako će reprezentaciju činiti provjereni igrači koji igraju zapažene role u svojim klubovima, te već imaju i iskustvo u seniorskom futsalu.
Na koncu Vam prenosimo i službenu izjavu Marinka Mavrovića prema medijima:

Marinko Mavrović: “Za dvije utakmice sa reprezentacijom Makedonije izabrani su igrači koji su u tekućoj sezoni prošli kampove HNS-a, a većina je ostavila odličan dojam u kvalifikacijama za OI mladih. Kriteriji pozivanja su, osim kvalitete igrača, prije svega taktička obučenost igrača u klubovima i igrači koji treniraju kroz cijelu godinu u svojim klubovima i već imaju određenu zadovoljavajuću minutažu u seniorskim sastavima. Nakon završnice kadetskog i juniorskog prvenstva Hrvatske u malom nogometu i kampa HNS-a proširiti će se kadar, te ćemo imati potpuni uvid u kandidate. Na ovo okupljanje nisu pozvani i neki igrači koji su jako bitni seniorskim sastavima 1.HMNL jer se prvenstvo ne prekida. Dakle, prednost će uvijek imati kvalitetni igrači te oni kojima su klubovi osigurali stalni napredak i cijelogodišnji kvalitetni rad u klubu. Svjestan sam da nekoliko malonogometnih klubova ima dobre rezultate sa igračima velikog nogometa, međutim isti ne participiraju kroz cijelu godinu u “našem” sportu, te nemogu biti konkurentni na visokoj taktičkoj razini radi manjka futsal treninga, što se primijetilo na svim kampovima HNS-a koji su do sada održani. Koristim prigodu da zahvalim na suradnji svima koji su i koji rade na usavršavanju reprezentativnih kandidata kako u kampovima HNS-a, tako i na stručnoj pomoći pri praćenju igrača i taktičkoj razini klubova i struke kroz kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske u futsalu, koje je još uvijek u tijeku.”

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Crnica u sjajnoj utakmici nadvisila Vrgorac za prve ovosezonske bodove!

U utakmici 4. kola 1.HMNL posljednjeplasirana Crnica na Baldekinu je dočekala zahuktali Vrgorac. Osokoljeni dvjema …

Olmissum na Ribnjaku zaustavio Futsal Pulu

Olmissum je večeras na svom Ribnjaku dočekao Futsal Pulu i prekinuo njihov niz pobjeda, te …