24.7 C
New York
spot_img
spot_img

Gabriel Lima UEFA futsal-zvijezda 2014!

Objavljeno:

Gabriel Lima danas je na službenim stranicama UEFA-e proglašen futsal zvijezdom 2014.godine! Logičan je to epilog s obzirom da su se Talijani u godini na iozmaku okitili naslovom europskog prvaka, prekinuvši tako dominaciju Španjolske, a Gabriel Lima je predvodio talijansku reprezentaciju kao kapetan i lider momčadi!
Punim imenom Gabriel Lima De Oliveira, ovaj naturalizirani Brazilac rođen je 19.08.1987.godine u São Paulu! Gabriel Lima je od ove sezone igrač španjolskog giganta ElPozo Murcie, gdje je došao iz talijanskog Astija. Zanimljivo, na UEFA-inim stranicama u profilu igrača i dalje se kao klub vodi Asti…
Gabriel Lima je debitirao za talijansku U-21 reprezentaciju 2008.godine na međunarodnom turniru u St.Petersburgu gdje je Italija u finalu nakon produžetaka poražena od Rusije rezultatom 5:4, a Lima je s 9 postignutih golova bio najbolji strijelac turnira! Danas je Gabriel Lima kapetan i stožerni igrač reprezentacije Italije s kojom je osvojio broncu na EURO-u u Hrvatskoj 2012.godine, te zlato na ovogodišnjem EURO-u u Belgiji! Lima je kapetan reprezentacije od kvalifikacija za ovogodišnji EURO, naslijedivši Marcia Fortea!

FOTO: www.uefa.com

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave