30.2 C
New York
spot_img
spot_img

Matošević završio igračku karijeru!

Objavljeno:

Vedran Matošević, jedan od ponajboljih hrvatskih malonogometaša je odlučio završiti svoju igračku karijeru te svoj futsal “put” nastavlja u trenerskim vodama te će se posvetiti futsal školi Zagi koju je zajedno s prijateljem pokrenuo prije sedam godina i čiji je predsjednik. Igračku karijeru je završio u slovenskom Dobovcu koji se biranim riječima na službenoj stranici oprostio od Matoševića.

Vedran Matošević je bivši hrvatski reprezentativac rođen 27. kolovoza 1990. godine u Travniku. Futsal karijeru započeo je u zagrebačkoj Uspinjači, a 2012. godine je prešao u Alumnus. Matošević je tako bio dio momčadi s kojom je osvojio naslov prvaka, a u utakmici protiv Nacionala je postigao i sjajan pogodak u stilu slavnog Ricardinha, a donosimo Vam ga na dnu članka. Nakon Alumnusa je prešao u tadašnjeg talijanskog prvaka Luparensea, no zbog male minutaže već na polusezoni je prešao u redove PesaroFana u drugi razred talijanskog futsala. 2015. godine se vratio u Hrvatsku dogovorivši suradnju s Nacionalom, s kojim je također osvojio naslov prvaka. Premda je bio jedan od stožernih igrača zagrebačkog Nacionala, nakon jedne sezone u klubu je došlo do prekida suradnje te je Matošević prešao u Futsal Dinamo. Nakon Dinama je prešao u Dobovec 2019. godine i u njemu proveo četiri sezone. Osvojio je s Dobovcem tri prvenstva i četiri kupa. Upisao je 77 pogodaka u 91 susretu u najvišem rangu slovenskog futsala, 17 pogodaka u isto toliko susreta slovenskog kupa te šest pogodaka u četiri susreta superkupa te će sigurno ostati zlatnim slovima upisan u povijest Dobovca i slovenske lige. Debi za seniorsku reprezentaciju je imao u veljači 2009. godine i od tada je upisao 70 nastupa i 21 pogodak. Posljednji nastup za seniorsku reprezentaciju je upisao na EURO-u početkom 2022. godine protiv Rusije. Godinu iza debija za seniorsku reprezentaciju upisao je i tri nastupa za U21 reprezentaciju te postigao jedan pogodak. Kao i u slovenskoj ligi, ostat će sigurno upamćen i kao jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša u povijesti, a s obzirom da će se u budućnosti baviti trenerskim poslom, vjerujemo kako će se i tu dokazati. Veki, hvala na svemu i sretno u igračkoj mirovini te trenerskoj karijeri!

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave