-1.4 C
New York
spot_img
spot_img

Tomaš Neumann: “Hrvatska će biti težak suparnik za nas!”

Objavljeno:

Hrvatska reprezentacija će u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igrati protiv Češke. Epilog je to Elitne runde kvalifikacija, gdje su Hrvatska i Češka pred svojim navijačima ostali za malo prekratki u utrci za SP. Češka je već nakon drugog dana kvalifikacijskog turnira u Brnu mogla osigurati plasman na SP, no Kazahstan je protiv Slovenije golom u poslijednjoj minuti ostao u igri za 1.mjesto. Poslijednjeg dana kvalifikacijskog turnira u Brnu, Rumunjska je kalkulantski ispustila prednost 4-1 protiv Slovenije, omogućivši Kazahstanu da pobjedom nad Češkom izbori izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Naravno da je za nas uspjeh što smo ostvarili plasman u dodatne kvalifikacije, no s obzirom na tijek zbivanja u Brnu imamo za čime žaliti. Bili smo jako blizu izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, no sada nam ne preostaje ništa drugo nego se s Hrvatskom potući za plasman.” – govori nam na početku razgovora Tomáš Neumann, izbornik Češke.

Češku je u ovim kvalifikacijama zadesila ista sudbina kao i Hrvatsku. Prije početka natjecanja potpisali bi osvajanje 2.mjesta i plasman u baraž, no nakon svega ostaje dojam da su propustili veliku priliku za izravan plasman.

“Uoči početka turnira zasigurno bih prihvatio 2.mjesto i plasman u dodatne kvalifikacije, no i dan danas nije lako prihvatiti način na koji smo ostali bez izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Bili smo jako blizu, a sada ćemo kroz baraž dodatnih kvalifikacija tražiti iskupljenje.”

Fotografija Futsal FIFA - Česká republika.

Upitai smo Neumanna i za komentar preostalih kvalifikacijskih skupina, a posebno činjenice da su stalni sudionici velikih natjecanja poput Italije i Ukrajine ostali bez izgleda za plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Naravno, pratio sam sve kvalifikacijske skupine. Eliminacija Italije me i nije toliko iznenadila, jer već nekoliko godina nemaju više toliko jaku reprezentaciju. Računao sam da će Italija imati problema protiv Finske i Bjelorusije, te da neće imati lagan posao. Što se tiče Ukrajine, iznenadilo me što su glatko poraženi od Srbije. Očekivao sam ujednačen susret, no Srbija je relativno lako došla do pobjede. Kada govorimo o Vašoj kvalifikacijskoj skupini, moram reći kako sam vjerovao da će Hrvatska ostvariti izravan plasman na Svjetsko prvenstvo. Vjerovao sam da Hrvatska neće izgubiti protiv Rusije. Istina je da Vam nije išao na ruku ishod dvoboja Azerbajdžana i Slovačke, jer bi Vam u slučaju pobjede Azerbajdžana minimalan poraz bio dostatan za plasman na Svjetsko prvenstvo. Inače mogu reći da ste imali jako ujednačenu grupu, slično kao i mi u Brnu.”

Hrvatska i Češka će se tako susresti u baražu, a mjesta na Svjetskom prvenstvu ima samo za jednu reprezentaciju. Kada je riječ o našoj reprezentaciji, Neumann govori biranim riječima.

“Pred nama je jako težak zadatak, jer Hrvatska ima sjajnu generaciju igrača i izbornika Stankovića. Istina je i da se jako dobro poznajemo, znamo koje su Vaše najjače strane, te ćemo ih nastojati anulirati. Inače mogu reći da u Hrvatskoj imam jako puno prijatelja, sviđa mi se Vaša zemlja i zaista je šteta to u Litvi nema mjesta za obe reprezentacije.”

Fotografija eFutsal.cz.

Po završetku dvoboja s Rusijom izbornik Mato Stanković poželio je Češku za protivnika u dodatnim kvalifikacijama. Želja mu se ostvarila, a Neumann u tome ne vidi ništa iznenađujuće s obzirom da Česi već duže vrijeme ne znaju za pobjedu protiv Hrvatske.

“Gledajte, činjenica je da je naša reprezentacija već duže vrijeme bez uspjeha u dvobojima s Hrvatskom. Samim time, jasno je da smo za Hrvatsku poželjan suparnik u baražu. Naravno, na nama je da pokušamo prekinuti taj negativan niz u dvobojima s Hrvatskom, te ćemo dati sve od sebe da izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo.”

Fotografija CROfutsal.

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave