Fabet kladionica

Gabriel Lima dobitnik nagrade Pallone Azzurro 2014!

Nakon što je od strane UEFA-e proglašen futsal-zvijezdom 2014.godine, kapetan talijanske futsal reprezentacije Gabriel Lima dobio je novo priznanje. Talijanski nogometni savez krajem godine dodjeljuje nagrade “Pallone Azzurro”, a Gabriel Lima dobitnik je ove nagrade u kategoriji futsal kao najbolji talijanski igrač godine.
Nagradu “Pallone Azzurro” FIGC (Federazione Italiana Giuoco Calcio) dodjeljuje u 4 kategorije: najbolji nogometaš, najbolja nogometašica, najbolji futsal-igrač i najbolji igrač nogometa na pijesku. U kategoriji NAJBOLJI FUTSAL-IGRAČ uz Gabriela Limu nominirani su bili Stefano Mammarella i Alex Merlim. Gabriel Lima tijesno je slavio s ukupno 5712 glasova (34%) ispred Stefana Mammarelle (33%) i Alexa Merlima (31%). Novo priznanje samo je potvrda sjajne godine za ovog talijanskog reprezentativca brazilskih korijena, koji je predvodio reprezentaciju Italije do naslova europskog prvaka, gdje je proglašen najboljim igračem završnice, a prošlog ljeta ostvario je transfer u španjolski ElPozo Murcia.
O popularnosti futsala u Italiji dovoljno govori činjenica da je glasovanje za nagradu “Pallone Azzurro” na portalu vivoazzurro.it u kategoriji FUTSAL ostvarilo dvostruko više glasova od onih u kategorijama ŽENSKI NOGOMET i NOGOMET NA PIJESKU.

Pallone Azzurro

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

U Zagrebu pada odluka o posljednjem “putniku” u elitno društvo!

U sklopu posljednjeg kola Lige za popunu 1.HMNL očekuje nas i krajnja odluka tko će …

Matija Đuvlat i Ivan Pavlić najavili zagrebačke okršaje s Olmissumom!

S obzirom da su Zadrani jučerašnjim trijumfom nad Cibonom zavili Draženov dom u crno, danas …