1.5 C
New York
spot_img
spot_img

“Trikolori” potopili BiH u Sarajevu!

Objavljeno:

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je neugodan poraz u prvom od 2 prijateljska susreta protiv reprezentacije Francuske. U susretu odigranom u dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu, Francuska je slavila s uvjerljivih 2:7!
Strijelci za reprezentaciju Bosne i Hercegovine bili su Nijaz Mulahmetović i Vedran Kazazić, a nakon zaostatka 2:4 na poluvremenu, izabranici Bore Matana u nastavku su potopljeni s nova 3 zgoditka za na kraju uvjerljivih 2:7! Iako je u najavi susreta izbornik BiH Boro Matan naglašavao kako rezultat u ovakvim susretima nije u prvom planu, poraz 2:7 od reprezentacije Francuske zasigurno ne izgleda dobro.
Bio je ovo prvi od 2 dogovorena susreta ovih dvaju reprezentacija. BiH i Francuska već će sutra odigrati novi susret u kojem će izabranici Bore Matana pokušati popraviti dojam nakon ovog neugodnog poraza. Uzvratni susret odigrat će se u dvorani JU KSC „Amel Bečković“ u Vogošći s početkom u 18 sati, a ne u Kaknju kako je prvotno bilo planirano. Razlog tome je činjenica da dvorana u Kaknju ne zadovoljava tražene uvjete.

BOSNA I HERCEGOVINA – FRANCUSKA  2:7 (2:4)

STRIJELCI: 0:1 Reda Rabei (7′), 1:1 Nijaz Mulahmetović (9′), 1:2 Jonathan Chaulet (10′), 1:3 Kamel Hamdoud (11′), 1:4 Alexandre Teixeira (13′), 2:4 Vedran Kazazić (14′), 2:5 Alexandre Teixeira (25′), 2:6 Adrien Gasmi (26′), 2:7 David Le Boette (31′)

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave