1.5 C
New York
spot_img
spot_img

Europske Sveučilišne igre Cordoba 2012 | Rezultati

Objavljeno:

Gotove su Europske Sveučilšne igre u Cordobi i naši se predstavnici vraćaju doma sa osvojenim šestim mjestima. Obje su momčadi, nakon poraza u četvrtfinalu, ostvarili po pobjedu i poraz u razigravanju od 5. do 8. pozicije.

Splićani su prvo bili bolji od sveučilištaraca u Beogradu, da bi potom izgubili od Valencije u borbi za 5. poziciju. Riječanke su u prvoj utakmici razigravanja, nakon penala, bile bolje od ekipe Adam Mickiewicz (POL) pa su u utakmici za peto mjesto po drugi puta poražene od Maia Inistute od HE (POR).

Čestitamo još jednom momčadima na ostvarenom plasmanu na ovim prvim europskim igrama!

Rezultatati razigravanja:

Od 5. do 8. pozicije:

Sveučilište u Splitu – Sveučilište u Beogradu (SRB) 5:3

Sveučilište u Rijeci – Adam Mickiewicz (POL) 3:3 (penali 3:1)

Od 5. do 6. pozicije:

Sveučilište u Splitu – Polytech Valencia (ESP) 1:4

Sveučilište u Rijeci – Maia Insitute of HE (POR) 4:10

Konačni poredak:

Muški Žene
 

01. Sibirean (RUS)
02. Minho (POR)
03. Tbilisi (GEO)
04. Cordoba (ESP)
05. Valencia (ESP)
06. Split (CRO)
07. Belgrade (SRB)
08. Poznan (POL)
09. Jyvaskyla (FIN)
10. Cologne (GER)
11. Paris (FRA)
12. Geneva (SUI)
13. Teeside (GBR)
14. Rotterdam (NED)
15. Lithuanian (LTU)
16. Berne (SUI)

 

01. MAMI (RUS)
02. Coimbra (POR)
03. Rouen (FRA)
04. Konin (POL)
05. ISMAI (POR)
06. Rijeka (CRO)
07. Tampere (FIN)
08. Poznan (POL)
09. Cordoba (ESP)
10. Bergen (NOR)
11. Fribourg (SUI)
12. Istanbul (TUR)

 

Nakon drugog četvrtfinala ostali smo bez svih predstavnika na prvim europskim sveučilišnim igrama- djevojke sa riječkom Sveučilišta porazom od 1:10 su  se oprostile od natjecanja. Namjerile su se na portugalke koje su već u skupini pokazale kako ne namjeravaju stati sve do kraja. Mi čestitamo našim momčadima koje su među osam najboljih u europi!

Splitsko Sveučilište je pak u borbi za 5.-8. mjesta pobijedilo beogradsko sveučilište rezultatom 5:3 te ima osiguranu šestu poziciju. Za peto mjesto će se boriti protiv Sveučilišta u Valenciji.

Borba za 5.-8. mjesta muški:

Sveučilište u Splitu – Sveučilište u Beogradu (SRB) 5:3

Četvrtfinale žene:

Sveučilište u Rijeci – Sveučilište u Coimbri (POR) 1:10

Sveučilište u Splitu poraženo je u četvrtfinalu, dok su riječanke prošle u četvrtfinale. Splićani su protiv portugalaca iz Minhoa poraženi rezultatom 1:4, dok su riječanke švicarke iz Fribourga porazile rezultatom 8:2. Priliku za osvetiti muške imati će riječanke kada igraju protiv Sveučilišta iz  Coimbre (POR), no imat će velik zadatak jerbo su portugalke završile prve u skupini sa gol razlikom +14 iz dvije utakmice.

Na 1. europskim Sveučilišnim igrama u Cordobi naša zemlja ima predstavnike i u muškom, i u ženskom dijelu futsal turniru. Predstavnici muškog dijela su studenti Sveučilišta u Splitu, dok su predstavnice ženskoga dijela studentice Sveučilišta u Rijeci. Natjecanje bi mogli nazvati europskom Univerzijadom.

Četvrtfinalni Dan:

Sveučilište u Splitu – Sveučilište u Minhou (POR) 1:4
Sveučilište u Rijeci – Sveučilište u Fribourgu (SUI) 8:2

Danas se igra četvrtfinale muških te spličani igraju protiv Sveučilišta iz Minha (POR), dok djevojke igraju eliminacijske susrete između drugih po skupinama pa tako riječanke za četvrtfinale igraju protiv Sveučilišta iz Fribourga (SUI).

3. Dan:

Trećega dana također bilježimo polovičan uspjeh naših predstavnika, samo ovaj puta u zamijenjenim ulogama- Sveučilište u Splitu poraženo je od Sibirskog Federalnog Sveučilišta rezultatom 3:8, dok su djevojke Sveučilišta u Rijeci ostvarile svoju prvu pobjedu, protiv Sveučilišta iz Rouena- rezultat je bio 7:4 za riječanke. Riječanke su ovom pobjedom osigurale eliminacijsku utakmicu za ulazak u četvrtfinale.

Rezultati 3. dana:

Sveučilište u Splitu – Sibirsko Federalno Sveučilište (RUS) 3:8
Sveučilište u Rijeci – Sveučilište u Rouenu (FRA) 7:4

2. Dan:
Drugog dana natjecanja na igrama u Cordobi bilježimo polovičan uspjeh naših predstavnika- predstavnice riječkog sveučilišta su u svojem premijernom nastupu na turniru upisale poraz od Maia Institute of HE, bilo je 3:5 za portugalke. Bolje su sreće bili naši muški predstavnici sa splitskog sveučilišta koji su i u svojem drugom nastupu ubilježili pobjedu- ovaj puta je stradalo Sveučilište u Bernu rezultatom 3:1. Nakon dva kola splićani tako drže drugo mjesto u skupini, sa istim brojem bodova kao i Sibirsko Federalno Sveučilište koje ima istu gol razliku, no više nego dva puta više zgoditaka; 11 naprama 4 splitska. Primjećujemo da je splitska obrana na mjestu te je tako primila samo jedan pogodak te je treća najbolja obrana nakon dva odigrana kola, iza poljaka i finaca koji još čekaju primiti prvi gol.

Stanje tablice nakon 2. kola:

Univerzijada Cordoba 2012 muški 2.kolo

Univerzijada Cordoba 2012 žene 2.kolo

 

Rezultati 2. dana:

Sveučilište u Splitu – Svučilište u Bernu (SUI) 3:1
Sveučilište u Rijeci – Maia Insitute of HE (POR) 3:5

Splićani su se ovom pobjedom ujedno kvalificirali u četvrtfinale, a izvještaj o uvodnim utakmicama možete pročitati ovdje.

Izvještaj sa utakmice riječanki možete pročitati ovdje.

Stanje tablice nakon 2. kola:

Univerzijada Cordoba 2012 muški 2.kolo

Univerzijada Cordoba 2012 žene 2.kolo

 

Stanje tablice nakon 1. kola:

Univerzijada Cordoba 2012 muški 1. kolo

Univerzijada Cordoba 2012 žene 1.kolo

1. Dan:
Danas je igrano prvo kolo turnira i na teren je izašla momčadi Splita. Oni nastupaju u grupi B, zajedno sa Sveučilištima iz Pariza, Berna te Sibirskog Federalnog Sveučilišta. O sustavu natjecanja više uskoro, za sada samo obavijest da je Sveučilište u Splitu zabilježilo pobjedu u prvom nastupu.

Sveučilište u Splitu – Sveučilište u Parizu 1:0

Naše natjecateljice danas nisu nastupale, a sutra ih očekuje okršaj sa Maia Institute of HE iz Portugala.

 

Uskoro više detalja…

EUSA službena lopta

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave