Marin Babić – mladi stručnjak na klupi splitskog Geniusa

Hrvatska U19-reprezentacija osvojila je naslov viceprvaka Europe na premijernom Europskom prvenstvu za U19-reprezentacije. Mnogi su proteklih dana pisali o mladim nadama hrvatskog futsala, ali i o podatku da za našu U19-reprezentaciju nastupa čak šest igrača Splita. Rezultat je to predanog rada s mlađim uzrasnim kategorijama u splitskom klubu, a jedan od mladih stručnjaka koji je radio s današnjim U19-reprezentativcima ovih je dana prihvatio prvi samostalni angažman kao trener jedne momčadi. Riječ je o Marinu Babiću, perspektivnom 27-godišnjem treneru, koji će u predstojećoj sezoni voditi splitski Genius.

Fotografija Futsal akademija Split TOMMY.

Marin Babić rođen je 25.kolovoza 1992.godine u Splitu, te glasi kao izuzetno perspektivan trener. Proteklih godina radio je s mlađim uzrasnim kategorijama Splita s kojima je ostvario zapažene rezultate. Prošle sezone vodio je juniore Splita do naslova prvaka Hrvatske, a 2017.godine je s Dujom Maretićem osvojio kadetsko prvenstvo Hrvatske. Prošla sezona bila je kao iz snova za ovog mladog stručnjaka. Babić je uz već spomenuto juniorsko prvenstvo osvojio i 1.splitsku ligu s momčadi Sea Wolf, s kojom je uspješno otvorio i novu sezonu osvajanjem Superkupa. Uz to, Sea Wolf je sezonu iz snova okrunio ovog ljeta osvajanjem Torcida kupa, najprestižnijeg dalmatinskog malonogometnog turnira.

Fotografija Futsal akademija Split TOMMY.

Babića u predstojećoj sezoni na klupi Geniusa čeka veliki izazov – vratiti klub u drugoligaško društvo. Prvi čovjek kluba Jozo Pavić u ostvarenju klupskih ciljeva angažirao je Babića, prepoznavši u njemu čovjeka koji će znati ostvariti klupske ambicije, ali i afirmirati mlade igrače koji bi trebali biti budućnost Geniusa. Poznavajući Babićev karakter, te njegovu ljubav pa i fanatizam spram futsala, ne sumnjamo da je Pavić angažmanom Babića na mjesto trenera prve momčadi učinio pravi potez.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Najava 1. kola kupa za regiju “Jug”

Sredinom tjedna na rasporedu su susreti 1. kola malonogometnog kupa regije „Jug“. Glavnina momčadi su …

CROfutsal i Megamix Radio Hvar pokreću radijsku emisiju o futsalu!

Sa sutrašnjim danom okrećemo novu stranicu u medijskoj promidžbi futsala. CROfutsal u suradnji s Megamix …