Marin Babić – mladi stručnjak na klupi splitskog Geniusa

Hrvatska U19-reprezentacija osvojila je naslov viceprvaka Europe na premijernom Europskom prvenstvu za U19-reprezentacije. Mnogi su proteklih dana pisali o mladim nadama hrvatskog futsala, ali i o podatku da za našu U19-reprezentaciju nastupa čak šest igrača Splita. Rezultat je to predanog rada s mlađim uzrasnim kategorijama u splitskom klubu, a jedan od mladih stručnjaka koji je radio s današnjim U19-reprezentativcima ovih je dana prihvatio prvi samostalni angažman kao trener jedne momčadi. Riječ je o Marinu Babiću, perspektivnom 27-godišnjem treneru, koji će u predstojećoj sezoni voditi splitski Genius.

Fotografija Futsal akademija Split TOMMY.

Marin Babić rođen je 25.kolovoza 1992.godine u Splitu, te glasi kao izuzetno perspektivan trener. Proteklih godina radio je s mlađim uzrasnim kategorijama Splita s kojima je ostvario zapažene rezultate. Prošle sezone vodio je juniore Splita do naslova prvaka Hrvatske, a 2017.godine je s Dujom Maretićem osvojio kadetsko prvenstvo Hrvatske. Prošla sezona bila je kao iz snova za ovog mladog stručnjaka. Babić je uz već spomenuto juniorsko prvenstvo osvojio i 1.splitsku ligu s momčadi Sea Wolf, s kojom je uspješno otvorio i novu sezonu osvajanjem Superkupa. Uz to, Sea Wolf je sezonu iz snova okrunio ovog ljeta osvajanjem Torcida kupa, najprestižnijeg dalmatinskog malonogometnog turnira.

Fotografija Futsal akademija Split TOMMY.

Babića u predstojećoj sezoni na klupi Geniusa čeka veliki izazov – vratiti klub u drugoligaško društvo. Prvi čovjek kluba Jozo Pavić u ostvarenju klupskih ciljeva angažirao je Babića, prepoznavši u njemu čovjeka koji će znati ostvariti klupske ambicije, ali i afirmirati mlade igrače koji bi trebali biti budućnost Geniusa. Poznavajući Babićev karakter, te njegovu ljubav pa i fanatizam spram futsala, ne sumnjamo da je Pavić angažmanom Babića na mjesto trenera prve momčadi učinio pravi potez.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Vrgorac domaćin neslužbenog Superkupa!

S obzirom na to da je Olmissum prošle sezone osvojio i kup i prvenstvo, ove …

FIFA WC 2021. | Poznati svi sudionici osmine finala!

Okončano je natjecanje po skupinama na Svjetskom prvenstvu, te su poznati svi sudionici osmine finala! …