NSŽSD o malonogometnim turnirima

Nogometni savez županije splitsko-dalmatinske izdao je dopis klubovima u kojem se obavještava klubove da članovi nogometne organizacije (suci, delegati, treneri, igrači i dr.) ne mogu  sudjelovati na malonogometnim turnirima koji nemaju odobrenje Nogometnog saveza županije splitsko-dalmatinske za održavanje istog,  te se klubovi mole da o istom obavijeste svoje članstvo.
U nastavku Vam donosimo dopis klubovima, te pojašnjenje odluke.

——————————————————————————————————————————-

 

Broj: 397/2017
Split, 13.06.2017.godine

KLUBOVIMA NSŽSD-e              
KOMISIJA NOGOMETNIH SUDACA  
SREDSTVA JAVNIH PRIOPĆAVANJA

Predmet: Odluka IO NSŽSD broj 375-1/2014 od 23.05.2014.

Poštovani,

Izvršni odbor NSŽSD-e temeljem članka 35. Statuta i članka 2. Pravilnika o radu IO NSŽSD-e i njegovih radnih tijela na sjednici održanoj 23.05.2014. godine donio je odluku kojom se obvezuju svi nogometni djelatnici da ne sudjeluju u aktivnostima i natjecanjima koja nisu pod ingerencijom NSŽSD-e.
Nepoštivanje navedene obveze smatra se ugrožavanjem integriteta i ugleda NSŽSD-e i njegovih natjecanja te će se prema prekršiteljima pokrenuti postupak sukladno Disciplinskom pravilniku HNS-a.
Odluka je stupila na snagu danom 23.05.2014.godine i objavljena je u službenom glasilu Saveza.

Nogometnim djelatnicima u smislu ove Odluke smatraju se: nogometni i malonogometni suci, sudački instruktori, delegati, Povjerenici za suđenje, Povjerenici za natjecanja, Disciplinski sudac, članovi Komisija Izvršnog odbora NSŽSD-e, članovi Izvršnog odbora NSŽSD-e, zaposlenici NSŽSD-e.

Aktivnosti u kojima članovi ove organizacije sudjeluju su konkretno:
– natjecanja u organizaciji različitih Udruga za mali nogomet ili natjecanja u organizaciji malonogometnih i nogometnih klubova, te športskih i drugih udruga.
– različiti malonogometni turniri koji nemaju odobranje ovog Saveza za održavanje.

Izvršni odbor Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske, temeljem čl.35.Statuta, a na prijedlog Komisije za mali nogomet, na sjednici održanoj 03.02.2014. godine donio je Pravilnik o malonogometnim natjecanjima u kojem je propisan način ishodovanja dozvola kako za održavanje stalnih natjecanja (liga), tako i malonogometnih turnira. Pravilnik stupa na snagu od 01.07.2014.godine.

U prilogu:
– Pravilnik o malonogometnim natjecanjima NSŽSD-e
– Obrazac prijave

v.d.Tajnika
Dino Knezović

____________________________________________________________________________

   Broj: 397-2/2017
Split, 13.06.2017.godine

KLUBOVIMA                         
KOMISIJA NOGOMETNIH SUDACA  
SREDSTVA JAVNIH PRIOPĆAVANJA

PREDMET: Pojašnjenje odluke o zabrani djelovanja članova
Nogometnog saveza u organizacijama i turnirima koji nemaju odobrenje

Poštovani,
s obzirom da učestalo posljednjih godina članovi naše organizacije sudjeluju u aktivnostima i natjecanjima koja nisu pod ingerencijom ovog nogometnog Saveza, izvješćujemo Vas da je Izvršni odbor NSŽSD-e temeljem članka 35. Statuta i članka 2. Pravilnika o radu IO NSŽSD-e i njegovih radnih tijela na sjednici održanoj 23.05.2014. godine donio odluku kojom se obvezuju svi nogometni djelatnici da ne sudjeluju u aktivnostima i natjecanjima koja nisu pod ingerencijom NSŽSD-e.

Dalje, nepoštivanje navedene obveze smatra se ugrožavanjem integriteta i ugleda NSŽSD-e i njegovih natjecanja te će se prema prekršiteljima pokrenuti postupak sukladno Disciplinskom pravilniku HNS-a.

Odluka je stupila na snagu danom 23.05.2014.godine i objavljena je u službenom glasilu Saveza.

Pod nogometne djelatnike spadaju nogometni i malonogometni suci, sudački instruktori, delegati, Povjerenici za suđenje, Povjerenici za natjecanja, Disciplinski sudac, članovi Komisija Izvršnog odbora NSŽSD-e, članovi Izvršnog odbora NSŽSD-e, zaposlenici NSŽSD-e, te svi registrirani igrači nogometnih i malonogometnih klubova.

Aktivnosti u kojima članovi ove organizacije sudjeluju su konkretno:

-natjecanja u organizaciji različitih Udruga za mali nogomet ili natjecanja u organizaciji malonogometnih i nogometnih klubova, te športskih i drugih udruga.
-različiti malonogometni turniri koji nemaju odobranje ovog Saveza za održavanje.

Izvršni odbor Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske, temeljem čl.35.Statuta, a na prijedlog Komisije za mali nogomet, na sjednici održanoj 03.02.2014. godine donio je Pravilnik o malonogometnim natjecanjima u kojem je propisan način ishodovanja dozvola kako za održavanje stalnih natjecanja ( liga ), tako i malonogometnih turnira. Pravilnik stupa na snagu od 01.07.2014.godine.

Naime, Zakonom o sportu, u članku 61.st.3. koji se odnosi na športska natjecanja propisano je da Nacionalni športski savez organizira i vodi športska natjecanja, a da vođenje i organiziranje natjecanja može povjeriti svojoj članici ili drugoj pravnoj osobi registriranoj za obavljanje športske djelatnosti.

S obzirom da nijedna od navedenih Udruga ili drugih pravnih osoba nije članica ovog Saveza, iste nisu organizirane u skladu sa Zakonom jer nemaju naše odobrenje.

U privitku dopisa su Odluka Izvršnog odbora, Pravilnik o malonogometnim natjecanjima te obrazac prijave.

v.d. Tajnika
Dino Knezović

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Crnica u sjajnoj utakmici nadvisila Vrgorac za prve ovosezonske bodove!

U utakmici 4. kola 1.HMNL posljednjeplasirana Crnica na Baldekinu je dočekala zahuktali Vrgorac. Osokoljeni dvjema …

Olmissum na Ribnjaku zaustavio Futsal Pulu

Olmissum je večeras na svom Ribnjaku dočekao Futsal Pulu i prekinuo njihov niz pobjeda, te …