Fabet kladionica

Futsal Dinamo u humanitarnoj akciji za Petrinju

“Dinamo za 53nju” naziv je humanitarne akcije koju je pokrenuo Futsal Dinamo s ciljem pomoći potresom pogođenoj Petrinji. Krajem prosinca prošle godine Petrinju je pogodio razoran potres koji je živote brojnih Petrinjaca uvelike promijenio. Isti dan brojni su se navijači zagrebačkih “modrih”, ali i igrači i vodstvo Futsal Dinama, uputili u Petrinju kako bi pružili pomoć potrebitima. Uputili su se u pomoć Petrinji i brojni ljudi iz svih krajeva Hrvatske, navijači svih navijačkih skupina, ali ovo je priča o Futsal Dinamu i njihovoj humanitarnoj akciji. Futsal Dinamo u svojoj svlačionici ima dvojicu Petrinjaca: Kristijana Grbešu i Daniela Matkovića. Upravo je Daniel Matković ljubav prema rodnom kraju izrazio i brojem na svom dresu, jer njegovih 53 simbolizira Petrinju, o čemu ste mogli čitati i u intervjuu koji je Matković još u studenom prošle godine dao za naš magazin. Futsal Dinamo je organizirao humanitarnu akciju, gdje se aukcijom posebno dizajniranih dresova za ovu prigodu, prikupljaju sredstva za pomoć Petrinji. Hvale vrijedna akcija Futsal Dinama zaslužuje i našu podršku, te Vam u nastavku prenosimo objavu sa službenih stranica kluba o akciji “Dinamo za 53nju”.

Dinamo za Petrinju

 

[Dinamo za 53nju]

Halo, Činda, jel sve ok? Grbi, di si, kak su tvoji? Kaj, idemo, treba kaj ponijet? Mi smo na obilaznici, ostali se nalaze u Buzinu. Da, uzmi vode, uzmi si rezervnu obleku. Čujemo se tam, valjda bude signala. Sretno i vama.

Tako su otprilike zvučali naši pozivi tog kobnog utorka 29. 12., sad već minule 2020. godine. Išli smo, još se ide, neki od naših navijača su već četiri uzastopna tjedna na lokacijama, pomažu, grade, obnavljaju i dostavljaju. Brinu o svojim sugrađanima, o starima i mladima. Međutim, mi se drugi dan krenuli dogovarati kako bismo kao klub mogli pomoći, ali da to ipak napravimo na onaj naš, dinamov način. Počelo je kao zezancija na treninzima, koji su počeli u ponedjeljak 4. siječnja.

Organizirali smo posebnu seriju dresova, sa simboličnim brojem 53, tik iznad NIKE-ovog logotipa, na mjestu gdje inače pišu inicijali. Jer mi smo svi Petrinja u ovom trenu, i ujedinjeni smo oko istog cilja. Igrom slučaja, ove sezone za nas igraju dvojica Petrinjaca, jedan je već senator u klubu, dok je drugi dio Dinamove svlačionice postao prošlog ljeta, odlučivši se napraviti korak više na igračkom, ali i životnom planu.

Petrinja, Dinamo i Goričani Humanitarka

Iz tog razloga, mi smo odlučili dodati sportski motiv cijeloj ovoj našoj akciji, koju pokrećemo u suradnji s našim Plavim prijateljem, udrugom  Goričani Humanitarka. Upravo je suradnja s dečkima i curama koji su već pravi veterani u prikupljanju humanitarne pomoći simbolična na više razina. Prvo, Turopolje i Velika Gorica nalaze se na pola puta do Petrinje, čijoj pravoj obnovi želimo bar malo pripomoći. Također, jedan od pripadnika udruge je naš član Nadzornog odbora, koji više puta godišnje biciklira upravo do Siska i Petrinje, i time podsjeća sve nas skupa koliko je taj kraj Hrvatske predivan. I treće, znamo da sve nas motivira sportsko nadmetanje, te smo uvjereni kako ćemo upravo ovakvim pristupom potaknuti sve da kupnjom dresa pomognu u obnovi tog kraja.

Zato su Grbi i Činda izabrali svoje pulene i podijelili se u momčadi čije ćete kasice prasice puniti svojim licitiranjem za dresove. Naravno, dres i poruku zahvale od pojedinog igrača šaljemo svima na kućnu adresu nakon slanja potvrde o uplati na račun udruge Goričani Humanitarka. Početna cijena svakog dresa je 53 kuna*.

Pravila aukcije “Dinamo za Petrinju”

Svakog dana u 20 sati na našoj Facebook stranici objavit ćemo fotografije po jednog igrača iz Teama Činda i jednoga iz Teama Grbi. Početna cijena svakog dresa je 53 kuna, a u komentarima licitirate za dresove, npr. Matković – 800 kn ili Grbeša 900 kn, ovisno o tome za čiji dres licitirate. Osoba koja ponudi najviše za jedan dres osvaja dres svojega igrača. Trajanje jedne aukcije je 24 sata, kada ponovno krećemo s licitacijama za dresove nova dva igrača.

Za potrebe humanitarne akcije Futsal Dinamo za Petrinju, udruga Goričani Humanitarka otvorila je izdvojeni žiroračun samo za tu namjenu, tako da Petrinjcima i obnovi njihovih kuća možete pomoći i direktnom uplatom na HR9524840081502022881 (za uplate iz inozemstva SWIFT: RZBHHR2X)

Sav prikupljeni iznos na aukciji donirat će se za kupnju građevinskog materijala i obnovu kuća u Petrinji u suradnji s Bad Blue Boysima.

Team Činda: Daniel Matković (kapetan), Mihovil Prgomet, Hrvoje Penava, Antonio Vuk, Jakov Muronja, Nikola Grgić, Kiko Dragaš Selaković, Filip Novak i Matija Đulvat

Team Grbi: Kristijan Grbeša (kapetan), Davor Kanjuh, Kristian Čekol, Nikola Badrov, Ivan Pavlić, Mateo Mužar, Mario Herceg, Toni Vučković i Luka Bjelić.

 

DATUM TEAM ČINDA TEAM GRBI
četvrtak, 28.01.’21. Prgomet Kanjuh
petak, 29.01.’21. Penava Čekol
subota, 30.01.’21. Mudronja Badrov
nedjelja, 31.01.’21. Vuk Pavlić
ponedjeljak, 01.02.’21. Grgić Herceg
utorak, 02.02.’21. Dragaš Vučković
srijeda, 03.02.’21. Novak Bjelić
četvrtak, 04.02.’21. Đulvat Mužar
petak, 05.02.’21.
subota, 06.02.’21. Matković (Činda) Grbeša (Grbi)

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Novo Vrijeme novom pobjedom protiv Olmissuma izborilo finale Superkupa!

U reprizi prošlosezonskog polufinala doigravanja Novo Vrijeme je još jednom slavilo protiv Olmissuma izborivši tako …

Stanoinvest Futsal Pula pobjedom protiv Squarea izborila finale Superkupa!

Stanoinvest Futsal Pula prvi je finalist Superkupa! Puležani su u prvom polufinalnom dvoboju odigranom u …