KRIZA U VRGORCU | Predsjednik ‘nebeskoplavih’ podnio ostavku

Još početkom lipnja pisali smo o situaciji u vrgoračkom prvoligašu, gdje je rebalansom proračuna grada Vrgorca klub uskraćen za znatan financijski iznos. Brojni mediji tada su pisali o velikoj krizi u ‘nebeskoplavom taboru’, spominjala se čak i mogućnost gašenja kluba. Klub je u nastavku natjecanja odigrao ispod svojih mogućnosti, a nakon ambicioznog ulaska u sezonu ‘nebeskoplavi’ su se od natjecanja oprostili porazom u četvrtfinalu doigravanja od Olmissuma.

No ‘vrgoračka kriza’ jučer je dobila novi nastavak. Predsjednik kluba Mario Govorko podnio je ostavku na svoju dužnost, te je sasvim jasno da je pred klubom neizvijesna budućnost, te ćemo s velikim zanimanjem pratiti razvoj događanja u ovom kultnom klubu hrvatske futsal scene. Govorko je razloge svog odlaska obrazložio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

‘U ove tri godine od kad sam u klubu smatram da sam sa svojim suradnicima napravio velike stvari. Klub praktički nije ni postojao na početku našeg mandata. Bio je pred gašenjem, sa velikim dugovima, i sa samo dva igrača. U proteklom periodu, Vrgorac smo stabilizirali, sanirali dugove, a igrački kadar je respektabilan i konkurentan bilo kojoj ekipi u Hrvatskoj. Ponosno ističem da smo ja i moji suradnici cjeli posao odradili volonterski, isključivo iz ljubavi prema klubu i želji da on nastavi postojati. Nažalost, dalje ne ide! U ovom trenutku došao sam do maksimuma, vrijeme je da netko drugi nastavi. Tko god to bio, želim mu puno sreće i uspjeha u radu, ali prvenstveno mislim da je za budućnost kluba presudno da ga se počne gledati sukladno veličini i rejtingu koji ima u Hrvatskoj. Futsal je 2019. godine proglašen najgledanijim dvoranskim sportom, klubovi sve više ulažu, liga je sve teža i da bi opstali treba puno više ulagati u ovaj sport. Mišljenja sam da svi moraju dati više i zaštiti ovaj brend Vrgorca. Osobno ću i dalje maksimalno pomagati klubu.’ – zaključio je Mario Govorko

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

NAJAVA | Mato Stanković gost Davora Lopina na Dubrovačkoj TV

Večeras s početkom u 20:00 sati ne propustite pogledati sportsku emisiju TIME OUT na Dubrovačkoj …

2.HMNL-zapad | Veruda uvjerljiva protiv Siscie

Nakon što su u subotu Jesenje i Otočac podijelili bodove odigravši 3:3, jučer je odigran …