Fabet kladionica

Kuraja futsal kuraja

U Istri imaju jedan odličan izraz za situacije kao što je ova. Kuraja (u slobodnom prijevodu: hrabro) je dobar izraz je na jednostavan način poručuje hrabro, drži se, čvrsto…. a sve to treba sutra futsalu i ljudima koji ga vole. Iako je naš optimizan dosta oprezan nadamo se kako svi kojima je futsal blizu srcu znaju kako ovako kao do sada ne ide dalje i kako se neke stvari moraju iz temelja promijeniti.

Pomiriti stare antagonizme, sitne razmjerice i “folklor” koji samo sami stvorili biti će teško no nužno ukoliko želimo u budućnosti gledati išta dobro kada je futsal u pitanju. Nadajmo se da sada klubovi vide da ukoliko sami sebe ne poštujemo neće ni drugi, a pogotovo ne ljudi iz našeg krovnog saveza. Valjda je sada svima jasno da ćemo se za boljitak futsala morati sami izboriti i da nam ga neće donijeti nikakvo kadroviranje u HNS-u.

Dali ćemo ovaj put zauzeti stav i hrabro se upustiti u borbu za bolju budućnost ili će nam ponovno neki Vrbanovići, Šukeri i slični održati nam bukvicu i poklopiti nas govorom tipa ” pazite gdje vam je mjesto”.

Što će na kraju biti nastojati ćemo vas obavještavati sutra tokom dana no zaista se nadamo da će razum i volja da idemo naprijed konačno prevladati i da ćemo konačno pomaknuti stvari s mrtve točke.

Kuraja futsal!

 

O nama Ivica Ojvan

avatar
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

SUPERKUP | Square kroz rulet penala do 3. mjesta!

Square je osvojio 3. mjesto na Superkupu u Makarskoj! Nakon jučerašnjeg poraza od Stanoinvest Futsal …

Poznati su termini 1. kola SuperSport 1.HMNL

Poznati su termini svih susreta 1. kola nove prvoligaške sezone. Sezonu na splitskim Gripama gradskim …