Fabet kladionica

Marin Mandić: ‘U ovom trenutku futsal nije prioritet!’

Seriju razgovora s trenerima prvoligaša nastavljamo razgovorom s Marinom Mandićem. Mladi trener splitskog Universitasa nam je u početku razgovora iznio službeni stav kluba.

‘S obzirom na aktualne okolnosti, dosta je nezahvalno davati ikakve pretpostavke. To bi bilo primjerenije prepustiti stručnim službama, znanstvenicima i zdravstvenim djelatnicima. Neupitno je da se svi nadamo što skorijem nadvladavanju krize i nastavku prvenstva 1.HMNL. Na nama je da pratimo preporuke i brinemo o zdravlju sebe i onih najugroženijih. U ovom trenutku prioritet je naša građanska odgovornost, kao i solidarnost i vjera u nesebični rad onih koji bdiju nad nama, a u trenutku kada zajedničkim snagama pobijedimo ovaj virus, onda će AFCU istrčati na parket snažniji no ikada.’

Upitan o osobnom mišljenju kako je najbolje okončati ovu natjecateljsku sezonu, Mandić je sličnog mišljenja kao i trener Futsal Dinama Alen Jukić.

‘U ovoj situaciji nedovršenog regularnog dijela lige, zasigurno je veći fokus na prvaka odnosno na ekipu koja ispada. Ukoliko situacija dozvoli, valjalo bi odigrati preostala tri kola regularnog dijela natjecanja, te sukladno tome nekakav skraćeni playoff, s obzirom da ekipe neće imati puno vremena vratiti se u trenažni proces i samu pripremu utakmica.’

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-istok | Nova Gradiška korak do naslova prvaka!

Nova Gradiška je došla na korak do naslova prvaka 2.HMNL-istok! Epilog je to jučer odigranog …

2.HMNL-zapad | Zagreb 92 pobjedom u Petrinji zaključio sezonu

Petrinjčica i Zagreb 92 okončali su sezonu derbijem začelja koji je odigran jučer u Petrinji, …