Trofej CROfutsal | Biramo najboljeg igrača Hrvatske za 2019.godinu!

Kraj kalendarske godine vrijeme je kada ulazimo u proces izbora za najboljeg igrača Hrvatske. Kako je ove sezone završni tur nir kupa Hrvatske odigran prošlog vikenda, tako smo i sami izbor najboljeg igrača Hrvatske odgodili za nekoliko dana. Ove godine imamo peti po redu izbor za najboljeg igrača Hrvatske. Iz godine u godinu naš izbor prerasta u sve veću vrijednost, pa je tako prošle godine HNTV našem izboru posvetio prilog, a CROfutsalov izbor najboljeg futsal-igrača Hrvatske podržavaju i brojni renomirani mediji izvještajima na svojim stranicama. Naš izbor iz godine u godinu podržava i HNS objavama na svojim službenim stranicama, a ove sezone podrška krovne hrvatske nogometne organizacije bit će izražena i kroz prigodni poklon pobjedniku.

Slikovni rezultat za jelovčić najbolji igrač trofej crofutsal

Trofej CROfutsal pokrenut je 2015.godine, a u premijernom izdanju najboljim igračem Hrvatske proglašen je Franco Jelovčić. Jelovčić je slavio ispred Luketina, Novaka i Marinovića, osvojivši najveći broj glasova od stručnog žirija, novinarskog žirija i naših čitatelja, a nagradu je primio u beogradskom hotelu Hayat za vrijeme EURO-a u veljači 2016.godine.

Slikovni rezultat za tihomir novak najbolji igrač trofej crofutsal

Godinu dana kasnije ovaj prestižni trofej osvojio je Tihomir Novak, iza kojeg su ostali Luketin, Marinović i Jelovčić. Novak je nagradu primio u zagrebačkom hotelu Sheraton početkom veljače 2017.godine, a zanimljivo je da je i Novak poput Jelovčića godinu dana ranije osvojio maksimalan broj glasova kod sva tri glasačka tijela.

Fotografija Darija Marinovića.

Najboljim igračem Hrvatske za 2017.godinu proglašen je Dario Marinović. Naš reprezentativac imao je sjajnu godinu u ElPozo Murciji, te je uvjerljivo slavio u našem izboru ispred Novaka, Jelovčića i Sutona. Marinović je nagradu primio na splitskim Gripama u siječnju 2018., gdje se okupljala naša reprezentacija uoči odlaska na “Turnir 4 nacije” u Mađarsku.

Prošle godine najboljim igračem Hrvatske proglašen je Duje Bajrušović. Bajrušović je iza sebe ostavio Marinovića, Martinca i Jelovčića, te je poput svojih prethodnika imao najveći broj glasova kod stručnog žirija, novinarskog žirija i kod naših čitatelja. Nagradu je Bajrušović primio početkom veljače ove godine, uoči prvenstvenog dvoboja njegovog Novog Vremena Apfel i Uspinjače Gimke.

Uskoro ćemo na našim stranicama predstaviti ovogodišnje kandidate za osvajanje nagrade, kao i sastav stručnog i novinarskog žirija. Nakon toga, početkom 2020.godine otvorit ćemo glasovanje za naše čitatelje, a krajem siječnja objavit ćemo ime pobjednika kojem će biti uručen pobjednički trofej. Ostaje za vidjeti tko će nakon Jelovčića, Novaka, Marinovića i Bajrušovića osvojiti ovu prestižnu nagradu.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Franco Jelovčić: “Možemo iznenaditi, no ne vidim nas kao kandidate za medalju.”

Hrvatska reprezentacija pobjedom je otvorila Europsko prvenstvo u Nizozemskoj. Povratak na veliku scenu “mini vatreni” …

EURO 2022 | Najava drugog kola grupe B

Jučer su odigrane utakmice drugog kola grupe A u kojima su visoke pobjede ostvarili Ukrajina …