U sjedištu UEFA-e danas je ždrijeb kvalifikacija za EURO i SP

Oči čitave futsal-Europe danas će biti uprte u sjedište UEFA-e u švicarskom Nyonu, gdje će se održati dva ždrijeba. Nama zasigurno zanimljiviji ždrijeb je onaj zakazan za 14:15 sati, kada će se ždrijebati skupine Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, dok će se u 13:30 sati održati ždrijeb kvalifikacijske runde za EURO 2022. Oba ždrijeba moći ćete pratiti u izravnom prijenosu putem live-streaminga na službenom YouTube-kanalu UEFA-e.

—– KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022. —–

Domaćin EURO-a Nizozemska ima osiguran nastup, dok ćemo ostale 23 reprezentacije doznati kroz novi sustav kvalifikacija u kojem sudjeluje ukupno 50 reprezentacija. Reprezentacije koje sudjeluju u Elitnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo imaju osiguran nastup u Grupnoj fazi kvalifikacija, a u kvalifikacijskoj rundi sudjeluju ukupno 33 reprezentacije koje su raspoređene u četiri jakosne skupine.

1 2 3 4
Bosna i Hercegovina*
Belgija*
Gruzija*
Latvija*
Sjeverna Makedonija*
Moldavija*
Mađarska
Poljska
Albanija
Bugarska*
Turska
Kosovo
Crna Gora
Engleska
Švedska
Švicarska
Norveška
Danska
Litva*
Armenija
Grčka
Njemačka
Cipar
Wales
Izrael
Andora
Estonija
Malta*
Gibraltar
San Marino
Škotska
Sjeverna Irska
Austrija

Pobjednici kvalifikacijskih skupina izborit će nastup u Grupnoj fazi kvalifikacija, dok će devet drugoplasiranih i pet najboljih trećeplasiranih reprezentacija kroz playoff tražiti svoje mjesto u slijedećoj kvalifikacijskoj rundi. Utakmice kvalifikacijske runde na rasporedu su od 29.siječnja do 1.veljače, dok je playoff zakazan za travanj slijedeće godine. Više detalja o kvalifikacijama za EURO možete pročitati OVDJE.

—– KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO 2020. —–

Nakon što se okonča ždrijeb kvalifikacijske runde za EURO, započet će ždrijeb Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se od 12.rujna do 4.listopada održati u Litvi. Hrvatska je jedna od ukupno sedam reprezentacija koje su se kandidirale za domaćinstvo kvalifikacijske skupine. Ukupno 16 reprezentacija će biti raspoređeno u 4 skupine, a prvoplasirane reprezentacije ostvariti će izravan plasman na Svjetsko prvenstvo. Drugoplasirane reprezentacije će pak kroz dodatne kvalifikacije tražiti plasman na smotru najboljih svjetskih reprezentacija. Više detalja o Elitnoj rundi kvalifikacija za SP možete pročitati OVDJE.

1 2 3/4 3/4
Portugal*
Rusija*
Španjolska*
Kazahstan
Srbija*
Azerbajdžan
Italija
Slovenija
Hrvatska*
Ukrajina*
Češka*
Francuska
Rumunjska
Slovačka
Finska
Bjelorusija

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

VIDEO | Strijelci Marinović, Kuraja i Daničić

CROfutsal s velikim zanimanjem prati i nastupe hrvatskih igrača u europskim ligama. Zapažene role proteklog …

2.HMNL-istok | Uvjerljiv vinkovački dvojac, Brod 035 bolji od Slatine

Jučer su odigrana tri susreta 5.kola 2.HMNL-istok. Vinkovci su na svom parketu nadigrali Olimpijac i …