Tihomir Novak najbolji je igrač Hrvatske u 2019.godini!

Tihomir Novak je najbolji igrač Hrvatske u 2019.godini! Odlučili su tako stručni žiri, novinarski žiri i naši čitatelji, te je tako Novak po drugi put osvojio “Trofej CROfutsal”, prestižnu nagradu koja se dodjeljuje od 2015.godine. Podsjetimo, Novak je proglašen najboljim igračem Hrvatske u drugom po redu izboru (2016.godine), a ovu nagradu do sada su još osvajali Franco Jelovčić (2015.), Dario Marinović (2017.) i Duje Bajrušović (2018.godine).

Ovogodišnji izbor za najboljeg igrača Hrvatske bio je najizjednačeniji do sada, no i ove godine se nastavio trend da konačni pobjednik osvaja najveći broj glasova kod sva tri “glasačka tijela”. Novak je dobio najveći broj glasova kod stručnog žirija, novinarskog žirija i naših čitatelja, te je njegov trijumf u konačnici potpuno zaslužen. Zanimljivo, Franco Jelovčić je kod sva tri “glasačka tijela” završio kao drugoplasirani.

Tihomir Novak još je uvijek igrač Sparte iz Praga, no poslijednjih dana boravi u Splitu, te se očekuje da se u nadolazećem prijelaznom roku vrati u redove splitskog prvoligaša. Novak je u protekloj godini bio ponajbolji igrač Sparte iz Praga, te je jedan od najzaslužnijih za svrgavanje s češkog trona Era-Pack Chrudima, koji je do prošle sezone osvojio 12 uzastopnih naslova prvaka. Sparta je naslovu prvaka pridodala i kup Češke, a sjajne igre Novak je prikazao i u reprezentativnom dresu, gdje je u Dubrovniku bio naš ponajbolji igrač u uspješnom nastupu u Glavnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 

NAŠI ČITATELJI

1. Tihomir Novak 488
2. Franco Jelovčić 301
3. David Mataja 295
4. Josip Jurlina 238
5. Duje Bajrušović 225
6. Filip Bašković 205
7. Luka Suton 186
8. Duško Martinac 169
9. Vedran Kazazić 166
10. Kristijan Postružin 156

 

U izboru naših čitatelja iza Novaka i Jelovčića našao se David Mataja. Naši su čitatelji velikim brojem glasova nagradili izvrsne Matajine igre na završnom turniru kupa Hrvatske, gdje je predvodio svoju momčad do obrane naslova. Velik broj Vaših glasova dobio je i Josip Jurlina, U19-reprezentativac koji je bio lider naše reprezentacije na U19 EURO-u u Latviji, gdje je Hrvatska senzacionalno osvojila srebrno odličje. Slijede Bajrušović i Bašković iz prvaka Novog Vremena Apfel, te Luka Suton i Martinac iz viceprvaka Vrgorca. Top-10 upotpunjuju Kazazić i Postružin, iza kojih su prema Vašim glasovima ostali Luketin, Josip Suton, Matošević i Musinov.


NOVINARSKI ŽIRI

1. Tihomir Novak 36
2. Franco Jelovčić 25
3. Luka Suton 4
4. Filip Bašković 3
5. Duje Bajrušović
Kristijan Postružin
Franko Bilić
David Mataja
1

 

Tihomir Novak i Franco Jelovčić osvojili su uvjerljivo najviše glasova novinarskog žirija. Pored vodećeg dvojca, do manjeg broja glasova novinarskog žirija došli su Luka Suton, Bašković, Bajrušović, Postružin, Bilić i Mataja. Sastav novinarskog žirija možete vidjeti klikom OVDJE.

 

STRUČNI ŽIRI

1. Tihomir Novak 22
2. Franco Jelovčić 18
3. Josip Jurlina 7
4. Duje Bajrušović
Filip Bašković
Vedran Kazazić
5
5. Duško Martinac
Kristijan Postružin
4
6. Kristian Čekol
Franko Bilić
1

 

I kod stručnog žirija Tihomir Novak i Franco Jelovčić osvojili su većinu glasova. Stručni žiri nagradio je svojim glasovima i mladog Josipa Jurlinu, kao i tri igrača iz aktualnog prvaka. Na glasačkim listama našeg stručnog žirija našli su se još Martinac, Postružin, Čekol i Bilić. Tko je sve bio u našem stručnom žiriju možete vidjeti klikom OVDJE.

 

KONAČAN POREDAK

STRUČNI ŽIRI NOVINARSKI ŽIRI ČITATELJI UKUPNO
1. Tihomir Novak 5 5 5 15
2. Franco Jelovčić 4 4 4 12
3. Josip Jurlina 3 2 5
4. Duje Bajrušović
Filip Bašković
David Mataja
2
2
1
2
1
1

3
4
4
4
5. Luka Suton 3 3
6. Vedran Kazazić
Kristijan Postružin
2
1

1

2
2
7. Duško Martinac
Franko Bilić
1

1

1
1

Slikovni rezultat za sparta praha tihomir novak"

Novaku čestitamo na osvojenom priznanju u ime redakcije CROfutsala i svih medija i osoba koji su sudjelovanjem u žiriju podržali našu inicijativu. Očekuje se da će Novaku trofej biti uručen u Osijeku, za vrijeme reprezentativnog okupljanja u sklopu Elitne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, gdje će Hrvatska igrati protiv Azerbajdžana, Slovačke i Rusije.
Bravo Tiho!

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Genius nadigrao Kijevo, Mejaši bolji od Omble

Danas su odigrana preostala dva susreta 3.kola 2.HMNL-jug. U podskupini “A” Genius je na splitskim …

Radijska emisija CROfutsala ovog tjedna ide u srijedu!

Poštovani čitatelji! Zbog izmjena u rasporedu MEGAMIX RADIA HVAR, ovotjedna emisija koju CROfutsal emitira na …